Už tokias Akcinių bendrovių ir Įmonių finansinės atskaitomybės įstatymų pataisas ketvirtadienį (balsavo 59 Seimo nariai, prieš balsavo 17, susilaikė 35 parlamentarai, už lydimojo įstatymo pakeitimus balsavo 81 Seimo narys, prieš balsavusių nebuvo, susilaikė 28 parlamentarai.

Įstatymo nuostatos dėl dividendų už trumpesnį nei finansiniai metai skyrimo nebus taikomos bankams, kitoms kredito ir finansų įstaigoms, reguliuojamos rinkos operatoriui, Lietuvos centriniam vertybinių popierių depozitoriumui, draudimo ir perdraudimo įmonėms.

Pakeitimais nustatyta, kad sprendimą dėl dividendų už trumpesnį nei finansiniai metai laikotarpį skyrimo galės priimti tik visuotinis akcininkų susirinkimas kvalifikuota balsų dauguma. Iki visuotinio akcininkų susirinkimo kiti bendrovės organai privalės pareikšti savo nuomonę dėl galimo sprendimo.

Tarpinis finansinių ataskaitų rinkinys ir tarpinis pranešimas, kuriame būtų atskleidžiama objektyvi informacija dėl bendrovės atitinkamo laikotarpio veiklos, taip pat ir numatomos veiklos duomenys, leis priimti pagrįstą, tolimesnei bendrovės veiklai ir akcininkų interesams grėsmės nekeliantį sprendimą dėl dividendų už trumpesnį nei finansiniai metai laikotarpį skyrimo. Paskyrus dividendus už trumpesnį negu finansiniai metai laikotarpį, skirti dividendus už kitą trumpesnį negu finansiniai metai laikotarpį bus galima ne anksčiau negu po 3 mėnesių.

Pagal priimtas pataisas visuotinis akcininkų susirinkimas negalės priimti sprendimo skirti ir išmokėti dividendus, jeigu bendrovė turės neįvykdytų prievolių, kurių terminai yra suėję iki sprendimo priėmimo; jeigu bus patirta nuostolių arba bendrovės nuosavas kapitalas bus mažesnis arba išmokėjus dividendus taps mažesnis už bendrovės įstatinio kapitalo, privalomojo rezervo, perkainojimo rezervo ir rezervo savoms akcijoms įsigyti rezervo sumą.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją