Druskininkų meras Ričardas Malinauskas džiaugėsi, jog ankstesnės investicijos į miesto plėtrą pasiteisino. „Investicijos, kurios pradėjo Druskininkus sparčiai pasiekti prieš keletą metų, dėl krizės tik vienais metais buvo sumažėjusios“, - sakė jis. Meras pristatė, jog vien 2011 m. į miestą buvo investuota 130 mln. litų iš savivaldybės ir įvairių fondų lėšų, 6,4 mln. litų per valstybės investicijų programą.

Vis dėlto, ateityje miestui prireiks dar daugiau investicijų. R. Malinauskas pristatė net keletą naujų projektų, tarp kurių – ir visus metus veiksiantis paplūdimys, aerodinaminis tunelis bei keltuvai, iš kurių bus galima grožėtis miesto panorama.

Visus metus veiksiančiam paplūdimiui – 30 mln. litų

Pasak R. Malinausko, mieste bus įrengtas unikalus visus metus veiksiantis paplūdimys po stogu, kurio statinys bus su specialiais skaidriais judančiais kupolais. „Skaidri zona sukinėsis, bus galima šildytis ant šildomo smėlio“, - apie būsimą architektūrinį projektą kalbėjo Druskininkų meras. Jo teigimu, statinyje bus įrengtas ir molas, per kopas eisiantys mediniai takai, tinklinio aikštelė. „Projektas apima ir vandens parko viešbučio išplėtimą su vandens gydyklomis“, - apie kelių objektų plėtrą vienu metu kalbėjo R. Malinauskas.

Nors tikslios sumos, kiek bus investuojama į šį paplūdimį, Druskininkų meras pasakyti negalėjo, jo teigimu investicijos turėtų siekti apie 30 mln. litų. R. Malinauskas sakė, kad žiemą radus investuotojus ir parengus projektą, būtų galima tikėtis, kad toks paplūdimys bus įrengtas Druskininkuose po dviejų metų. Dėl šios priežasties Druskininkų vandens parko bilieto kaina išaugti neturėtų.

Į areną iš miesto centro kels keltuvai

Aerodinaminis tunelis
Pietinėje Lietuvos dalyje esančiame kurorte turėtų būti ir daugiau naujovių: miesto centrą ir „Snow areną“ turėtų sujungti specialūs keltuvai. „Du vagonėliai bus miesto centre, du - čia, ir bus galima atvykti per keturias minutes“, - apie tai, kiek truks kelionė iki sniego arenos kalbėjo R. Malinauskas.

Šiuo metu finansavimas keltuvams į slidinėjimo trasų kompleksą jau yra patvirtintas, o jį pastačius miesto gyventojai ir svečiai galės ne tik persikelti iš vienos miesto vietos į kitą, bet ir grožėtis atsiveriančią panorama iš 45 m aukščio.

„Objektas įdomus ne tik ekologinio transporto prasme, bet ir galimybe matyti Druskininkus“, - sakė R. Malinauskas. Radus finansinius partnerius, projektas galėtų būtų įgyvendinti po pusantrų metų, o jam prireiktų apie 10 – 12 mln. litų investicijų.

Mieste tikimasi įrengti ir aerodinaminį tunelį. Tai – vieta, kurioje žmonės galės pasimėgauti nesvarumo būsena. Druskininkų „Snow“ areną papildysiantis projektas, tuo atveju jei būtų gautas finansavimas iš fondų, kainuotų apie 7,5 mln. litų ir būtų pastatytas 2013 - 2014 m. Mieste taip pat tikimasi renovuoti ir Sveikatingumo parką.

„Jame bus atgaivintos visos paslaugos, kurios buvo teikiamos prieš šimtą metų – kaskados, jonizacijos, mini amfiteatras..., - vardijo R. Malinauskas. - Be abejo šiame parke numatyta vieta privačioms investicijoms, ieškomi besidomintys investicijomis“. Numatyta ir kultūros konferencijų ir viešbučių komplekso plėtra, aerodromo renovacija.

Arenoje - 0,5 mln. lankytojų per metus

Nors planų ateičiai – daug, Druskininkų atstovai džiaugėsi ir jau sėkmingai veikiančiais projektais: antradienį „Snow arena“ buvo pradėtas antrasis slidinėjimo sezonas. „Per metus čia apsilankė apie pusę milijono lankytojų ir jų sulaukėme iš įvairių šalių: Latvijos, Estijos, Baltarusijos, netgi Pietų Amerikos, o Europa faktiškai visa aplankė. Džiugina tai, kad iš tarptautinės slidinėjimo federacijos gavome sertifikatą organizuoti tarptautines sportines varžybas“, - kalbėjo „Snow arena“ generalinis direktorius Andrius Stasiukynas.

A. Stasiukynas džiaugėsi, kad padidinus keltuvų pajėgumus lankytojams pavyks išvengti anksčiau varginusių eilių prie keltuvų.„Dabar mes per valandą į kalną pakeliame 2 tūkst. lankytojų. Šį šeštadienį, kai per dieną apsilankė 1 tūkst. lankytojų, eilių jau nebuvo“, - sakė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (382)