Druskininkų savivaldybės tarybos sprendimas nuo birželio mėnesio rinkti nakvynės rinkliavą sukėlė ant kojų kurorto viešbučių, sanatorijų ir SPA centrų vadovus. Iš anksto su verslininkais nederintas naujosios tarybos sprendimas užgriuvo kaip perkūnas iš giedro dangaus. Verslininkai kol kas nežino, kaip susidoroti su padidėjusia finansine našta. Kai kurie viešbučių vadovai tikisi, kad kurorto politikai persigalvos, kiti planuoja mažinti atlyginimus ar atleisti dalį darbuotojų.

Savivaldybės tarybos sprendimas numato, kad 2 litų dydžio vietinę rinkliavą už suteiktą vieną nakvynę turi mokėti visi fiziniai ir juridiniai asmenys, kurie teikia viešbučio tipo ar specialaus apgyvendinimo paslaugas.

Druskininkų meras Ričardas Malinauskas kol kas negali pasakyti, kam bus panaudojamos naujosios rinkliavos lėšos.

"Bus panaudojama tam, kam nuspręs Druskininkų savivaldybės taryba - ji sprendžia, kaip naudojamos lėšos. Manau, kad jos bus naudojamos reklamai, tai yra mūsų teikiamoms paslaugoms viešinti, dalyvavimui mugėse ir vietinei infrastruktūrai palaikyti. Kam pagal galiojančius įstatymus kurortinėms savivaldybėms neskiriama lėšų. O tą viešą miesto infrastruktūrą reikia prižiūrėti, tvarkyti ir puoselėti", - kalbėjo meras.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją