„Tai ne euro krizė, o finansinio euro zonos stabilumo krizė, – sakė jis prancūzų radijo stočiai „Europe 1“. – Euras liks stabilia valiuta.“ ECB vadovas paragino euro zonos šalis imtis tiek savarankiškų, tiek kolektyvinių priemonių kuo greitesniam išsikapstymui iš krizės užtikrinti.

„Euro zonos šalys turi krizės akivaizdoje prisiimti atsakomybę ir tokiu būdu apkarpyti valstybės išlaidas, kad būtų stabilizuota finansinė situacija. Negalime į pavojų statyti ateities kartų ir joms perleisti gigantišką valstybės skolą, – akcentavo J.C. Trichet.

ECB vadovo teigimu, vienas geriausių sprendimų ieškant išeities iš susiklosčiusios padėties bus stabilizacijos fondų sukūrimas bei bendras finansų sektoriaus reguliavimo mechanizmo sukūrimas. Jis įsitikinęs, kad euro zonos antikrizinį fondą su 750 mlrd. eurų biudžetu reikėtų dar labiau išplėsti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją