Europos Sąjungos (ES) valstybės gali pasekti Latvijos, o taip pat ir Lietuvos bei Estijos, pėdomis, kurios sugebėjo smarkiai sumažinti išlaidas, kad išsivaduotų iš krizės ir padidintų konkurencingumą, rašo tinklalapis investmentweek.co.uk, cituodamas J. Greenwoodą.

„ES valstybės – tai dalis sąjungos ir jos negali individualiai devalvuoti savo valiutų. Vis dėlto, jos gali sumažinti savo vidaus kainų lygį, nors tai bus skausminga“, - teigė ekspertas.

J.Greenwoodas yra įsitikinęs, kad euras atlaikys augantį spaudimą. „Euro silpnėjimas tęsis, bet aš nemanau, kad jis išgyvens iširimą ar dezintegraciją. Klausimas yra ES centro sugebėjimas kontroliuoti periferijos valstybių biudžetus. Kol problema neišspręsta, išliks būgštavimai dėl euro ateities“, - teigė ekonomikos specialistas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją