„Lietuvos paštas ir ateityje turi būti valdomas valstybės. Nepritariame vakar Seimo Ekonomikos komitete kai kurių parlamentarų išsakytai minčiai privatizuoti paštą, parduodant kontrolinį akcijų paketą. Manome, kad galėtų būti parduota ne daugiau 10-20 proc. bendrovės akcijų“, – teigė susisiekimo ministras Eligijus Masiulis.

Pasak ministro, bendrovei pradėjus prekiauti akcijomis biržoje, jos veikla bus dar viešesnė ir skaidresnė. Buvimas biržoje investuotojams reiškia, jog įmonė laikosi aukštų skaidrumo ir valdymo standartų. Biržoje atsiradus ir Lietuvos paštui, būtų vystoma ir šalies kapitalo rinka. Kiekvienas gyventojas galės investuoti į Lietuvos paštą.

„Lietuvos paštui yra iškelti dideli ir ambicingi tikslai. Vienas jų – jau šiais metais dirbti pelningai, kad 2013-aisiais paštas galėtų eiti į biržą. To reikia, kad 2013-ais metais liberalizavus pašto rinką, bendrovė sugebėtų išsilaikyti konkurencingoje aplinkoje. Tikiu, kad nauja įmonės vadovybė, profsąjungos ir visi pašto darbuotojai sėkmingai dirbs vardan šio tikslo.

Savo pozicijas bendrovė turi stiprinti ir kitose srityse. Lietuvos paštas turi tapti skaidria, stabilia, turinčią gerą reputaciją bendrove, kuri teikia modernias ir profesionalias ne tik pašto, bet ir logistikos, finansines, tarpininkavimo ir elektronines paslaugas. Tokie dideli tikslai bendrovei nebuvo keliami per visą nepriklausomybės laikotarpį“, – teigė ministras.

Visus šiuos tikslus Lietuvos paštas turi įgyvendinti iki 2013 metų, kai bus liberalizuota pašto rinka. Tuo metu bendrovė privalės dar operatyviai reaguoti į rinkos pokyčius ir klientams pasiūlyti geriausias ir aukščiausios kokybės paslaugas, teigiama ministerijos pranešime.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją