„Skaičiuojant nuo 27 mlrd. Lt šis sumažinimas duotų tokį patį efektą, kokį buvo norima pasiekti padidinus PVM. Aš manau, kad šis kelias yra tikresnis, aiškesnis ir parodantis, kad valdžia sudėtingose situacijose sugeba efektyviau naudoti mokesčių mokėtojų pinigus, o ne užmetinėti papildomus mokesčius ant žmonių pečių“, – DELFI sakė susisiekimo ministras.

Jo teigimu, mažinimas neturėtų paliesti tik dviejų eilučių: valstybės skolos aptarnavimo išlaidų ir pinigų, skirtų pensijų atstatymui.

E. Masiulis tvirtino matantis erdvę tokiam mažinimui.

„Jeigu teikiu tokius pasiūlymus, tai matau. Pagaliau kiekvienas ministras, gavęs sumažintų asignavimų dydį, galės per savo sektorių pasižiūrėti, galbūt kai kur sumažinti daugiau, kai kur visai nemažinti“, – komentavo jis.

E. Masiulio teigimu, šį pasiūlymą koalicijos partneriai turėtų apsvarstyti per savaitgalį. Šis siūlymas taip pat derintas su kita liberalia koalicijos partnere Liberalų ir centro sąjunga.

DELFI primena, kad didžiausia valdančiosios koalicijos partija Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai biudžeto deficito problemą siūlė spręsti iki 23 proc. didinant PVM.

Tai esą leistų užkamšyti maždaug 900 mln. Lt biudžeto skylę, kuri dar labiau atsivers dėl lėčiau nei planuota augsiančios ekonomikos ir papildomų pinigų poreikio grąžinant „Snoro“ banko indėlius.

Kitąmet Lietuva siekia turėti 2,8 proc. valdžios sektoriaus deficitą.

Šiuo metu PVM Lietuvoje yra 21 proc. Dabartinė Vyriausybė jį didino dusyk. Pirmą kartą PVM nuo 18 proc. iki 19 proc. buvo kilstelėtas nuo 2009 m. pradžios. Antrą kartą iki 21 proc. jis pakeltas tų pačių metų rugsėjį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją