Agentūra cituoja B. Kasmano pasisakymą per kasmetinį Tarptautinių finansų ekspertų suvažiavimą: „Graikija ir kitos regiono valstybės buvo sudarę socialinį susitarimą, kuris buvo nutrauktas. Graikija nemoki, ir Europos Sąjungai reikės kažką daryti“.

Anot ekonomisto, nesuderintos politinės priemonės, skirtos įveikti skolų krizę euro zonoje, tik padidino investuotojų susirūpinimą. Skaidrumo trūkumas, lydintis Graikijos problemas, krizę tik dar pagilino.

B. Kasmanas pareiškė, jog žala jau padaryta. „Mūsų manymu, Europa žengia į recesiją, o Graikija – į depresiją“, - teigia B. Kasmanas.

Primename, kad, remiantis neoficialiais šaltiniais, yra parengtas planas, pagal kurį nurašoma 50 proc. Graikijos skolų, o eurui palaikyti numatyta skirti apie 2 trln. eurų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją