Nuo pernai rudenio MMM interneto svetainėje atsirado ir versija latvių kalba, o ant daugiabučių namų Latvijoje pasirodė reklamos. Taip pat veikia ir versiją lietuviškai.

Finansų piramidės poliarizavimu žada rūpintis Alena Lavrova ir Jarosla Lichač. Juridinis bendrovės adresas – butas Skultėje.

Nurodytu adresu Maksimas (kuris sakosi esąs įmonės steigėjas ir atstovas) teigė, jog artimiausiu metu bus įrengtas biuras Marijaso g. 2a. Nurodytu adresu stovi kioskas priešais Centrinę geležinkelio stotį, seniau ten buvo batų parduotuvė.

Vyriausiasis valstybės notaras Ringoldas Balodis paaiškino, kad kiekvienas pilietis turi teisę užregistruoti įmonę. Ir net jeigu įmonės tikslas – sukurti finansų piramidę, nėra pagrindo neleisti jos registruoti.

„Įstatymuose neradome nė vieno punkto, pagal kurį galėtume neleisti registruoti įmonės“, – sakė R. Balodis.

Kaip jau rašė DELFI, Rygos Dūmos pirmininkas Nilas Ušakovas pavedė savivaldybės įmonei „Rigas namu parvaldnieks“ surašyti namus, ant kurių patalpinta rusų finansų piramidės MMM-2011 reklama ir ją nuimti, kadangi ji pažeidžia normatyvinių aktų reikalavimus, pranešė N. Ušakovo atstovė spaudai Anna Kononova.

Artimiausiu metu bus rastas teisėtas būdas nuimti MMM reklamą nuo visuomeninio transporto stotelių ir nebeleisti jos ten talpinti.

Primename, kad Lietuvoje centrinis bankas kreipėsi į šalies teisėsauga dėl MMM veiklos Lietuvoje. Banko manymu, šioje veikloje galimi sukčiavimo elementai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)