Bankas „Finasta“ įpareigotas iki 2011 m. kovo 31 d. pašalinti inspektavimo metu ir priežiūrinio tikrinimo ir vertinimo metu nustatytus su banko rizikos valdymo ir vidaus kontrolės sistemomis susijusius ir kitus banko veiklos trūkumus. Lietuvos banko valdyba išsakė bankui tam tikrus nurodymus dėl kapitalo, teigiama Lietuvos banko pranešime.

Banko administracijos vadovas įpareigotas ne vėliau kaip per dešimt dienų nuo šio nutarimo gavimo dienos atvykti į Lietuvos banką ir paaiškinti, kaip bankas numato šalinti nustatytus banko veiklos trūkumus, o vėliau paaiškinti, kaip tai padarė.

Lietuvos banko valdyba apsvarstė Ūkio banko inspektavimo ataskaitą ir griežtai įvertino joje nurodytus šio banko veiklos trūkumus, padarytus teisės aktų pažeidimus. Lietuvos banko valdyba išsakė Ūkio bankui tam tikrus nurodymus, kurių vykdymas leistų daugiau riboti banko veiklos riziką, ypač dėl banko teikiamų paskolų. Nustatyti tam tikri reikalavimai dėl kapitalo ir specialiųjų atidėjinių, kurių įgyvenimas reikalingas patikimai ir stabiliai banko veiklai.

Valdybai taip pat pristatyti Ūkio banko priežiūrinio tikrinimo ir vertinimo rezultatai, nurodyti tam tikri šios veiklos trūkumai.

Ūkio banko administracijos vadovas įpareigotas ne vėliau kaip per dešimt dienų nuo šio nutarimo gavimo dienos atvykti į Lietuvos banką ir paaiškinti, kaip Ūkio bankas numato šalinti nustatytus banko veiklos trūkumus ir vykdyti įpareigojimus, o suėjus šių nurodymų įvykdymo terminui paaiškinti, kaip juos įvykdė.

Valdybos posėdyje pažymėta, kad Ūkio bankas nepašalino dalies ankstesnio inspektavimo metu nustatytų teisės aktų pažeidimų ir banko veiklos trūkumų. Dėl to Kredito įstaigų priežiūros departamento pareigūnai įpareigoti surašyti administracinio teisės pažeidimo protokolą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją