Kaip „Forbes“ informavo šaltinis teisėsaugos institucijose, MMM vadovui ir jo artimiausiems pagalbininkams ketinama iškelti baudžiamąją bylą pagal RF Baudžiamojo kodekso 171 str. „Neteisėta komercinė veikla“. Pagal minėtą straipsnį numatoma iki penkerių metų laisvės atėmimo.

Šiuo metu Rusijoje S. Mavrodžio bylą nagrinėja tarpžinybinė grupė, kurioje yra atstovų iš visų jėgos žinybų, taip pat Finansų ministerijos ir Federalinės finansų rinkų tarnybos, pranešė šaltinis.

Rusijos Vidaus reikalų ministerijos darbuotojai renka informaciją apie tuos piramidės dalyvius, kurie sukaupė sąskaitose dideles pinigų sumas. Vadinamųjų dešimtininkų ir šimtininkų (finansų piramidės grandžių vadovų) asmenines sąskaitas artimiausiu metu gali areštuoti, o interneto svetaines, kuriose patalpinta MMM reklama, užblokuoti. Kaip informavo Rusijos VRM, šiuo metu piramidės viršūnė aktyvizavosi, vyksta lėšų išgryninimas sistemos dalyviams.

S. Mavrodžiui jau iškelta viena byla pagal minėtą 171 str. Ją iškėlė Novosibirsko srities Kolyvanės rajono prokuratūra. Pagrindinis kaltintojas – „MMM 2011“ šimtininkas Aleksejus Astafjevas, kuris Kolyvanės gyvenvietėje (45 kilometrų nuo Novosibirsko, joje gyvena 10 000 gyventojų) surinko 9 mln. rublių (788 859 Lt). Byloje S. Mavrodis traktuojamas kaip bendrininkas.

„Forbes“; rašoma, kad „MMM 2011“ sistema jau braška. Kartais išmokos dalyviams vėluoja po du mėnesius, teigia dešimtininkas Jevgenijus Tašlanovas. Anot jo, kai kurie piramidės vadovai surinkę po 20 – 30 mln. rublių (1,7 – 2,6 mln. Lt), dingsta su visais indėlininkų pinigais.

Primename, kad Lietuvoje Generalinė prokuratūra atlieka tyrimą dėl MMM veiklos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (219)