Patikrinimo metu pareigūnams įkliuvo asmuo, kuris, kaip įtariama, pardavinėjo padirbtas prekes, pažymėtas „Burberry“ prekių ženklu.

Siekdami nustatyti pažeidimus, pareigūnai nupirko šiuo prekės ženklu pažymėtą šaliką. Prekyvietės savininkė pareigūnams nepateikė dokumentų, patvirtinančių teisėtą leidimą prekiauti šiuo ženklu pažymėtomis prekėmis. Prekybininkė mėgino aiškinti, jog tai labai „nepopuliarios ir nemadingos“ prekės, kurios tiesiog išparduodamos norint jų kuo greičiau atsikratyti, praneša Vilniaus teritorinė muitinė

Patikrinę minėtą prekybos vietą, pareigūnai rado pakuotes, kuriose buvo sukrauta apie 300 vienetų klastotų šalikų. Patikrinimo metu sulaikyta, kaip įtariama, suklastotų prekių už maždaug 60 tūkst. Lt. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl svetimo prekių ženklo naudojimo.

Už intelektinės nuosavybės teisių pažeidimus mūsų šalyje numatyta tiek baudžiamoji, tiek administracinė atsakomybė. Taikant baudžiamąją atsakomybę, gali būti numatoma griežčiausia bausmė – laisvės atėmimas iki dviejų metų.

Prieš pusmetį Vilniaus teritorinėje muitinėje sulaikyta iš Kinijos atkeliavusi 639 kg sverianti suklastotų „Burberry“ šalikų siunta, kurioje buvo 4000 šalikų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją