15. Farmacininkas (vidutinė metinė alga - 112 tūkst. 160 dolerių (307 tūkst. Lt)

Farmacininkai atsakingi ne tik už receptinių vaistų pardavimą, jie taip pat pacientams suteikia informacijos apie vaistų šalutinį poveikį, nustato tikslią medikamento dozę, konsultuoja. Amerikoje norint dirbti vaistinėje farmacininku, būtinas farmacijos daktaro laipsnis, kuris suteikiamas po ketverių metų studijų. Farmacininkai privalo gauti veiklos licenciją – tam būtina išlaikyti du specialius egzaminus.

14. Oro eismo kontrolierius (vidutinė metinė alga 114 tūkst. 460 dol. (313 tūkst. Lt)

Oro eismo kontrolieriai atsakingi už oro eismo kontrolę – kad lėktuvų judėjimas vyktų sklandžiai, tvarkingai ir saugiai. Jie atsakingi už konkretaus lėktuvo skrydį įvairiame aukštyje ir tuo pačiu laikosi itin griežtų saugos reikalavimų.

13. Pardavimų vadovas (vidutinė metinė alga 116 tūkst. 860 dol. (320 tūkst. Lt)

Pardavimų vadovai atsakingi už konkrečių produktų ar paslaugų gamybos organizavimą, valdymą ir platinimą tiek paprastiems klientams, tiek bendrovėms. Šis darbas reikalauja rinkos išmanymo, gebėjimo analizuoti pardavimų statistiką ir pastebėti klientų poreikių pokyčius.

12. Lėktuvo pilotas, antrasis pilotas ir skrydžio inžinierius (vidutinė metinė alga 118 tūkst. dol. (323 tūkst. Lt)

Statistikos lėktuvo kapitonus, antruosius pilotus ir skrydžio inžinierius klasifikuoja vienoje kategorijoje. Pagrindinis jų darbo tikslas –saugus keleivių ir krovinių gabenimas oru. Darbas dažniausiai vyksta kelių kilometrų aukštyje.

11. Finansų valdytojas (vidutinė metinė alga 120 tūkst. 450 dolerių (329 tūkst. Lt)

Finansų valdytojai atlieka įvairias užduotis, tarp kurių – finansinės apskaitos planavimas ir valdymas, investicijos, bankininkystė, draudimas, vertybiniai popieriai ir kiti su finansais susiję reikalai. Finansų valdytoją gali turėti tiek atskira bendrovės šaka, tiek biuras, tiek departamentas.

10. Organizacinės psichologijos specialistai (vidutinė metinė alga 124 tūkst. 160 (340 tūkst. Lt)

Organizacinės psichologijos specialistų darbas – psichologijos principus taikyti darbo vietoje, valdant žmogiškuosius išteklius, administracijoje, bendrovės valdyme, pardavimo strategijų rengime ir rinkodaroje.

IT darbuotojas
9. Kompiuterinių ir informacinių sistemų administratorius (vidutinė metinė alga 125 tūkst. 660 dol. (344 tūkst. Lt)

Kompiuterinių ir informacinių sistemų administratorių pagrindinis darbas - koordinuoti duomenų apdorojimo, informacinių sistemų, programavimo ir sistemų analizės užduotis.

8. Marketingo vadovas (vidutinė metinė alga 126 tūkst. 190 dol. (345 tūkst. Lt)

Šie žmonės atsakingi už marketingo strategijų rengimą. Marketingo vadovas analizuoja konkrečios bendrovės siūlomų produktų ar paslaugų paklausą.

7. Gamtos mokslų specialistai (vidutinė metinė alga 128 tūkst. 230 dol. (351 tūkst. Lt)

Gamtos mokslų specialistai planuoja, vadovauja ir koordinuoja su gamtos mokslais susijusią veiklą. Jų darbo sritis - su fizika, matematika bei kitomis mokslo šakomis susijusios sferos.

6. Architektūros ir inžinerijos sferos vadovai (vidutinė metinė alga 129 tūkst. 350 dolerių (354 tūkst. Lt)

Architektūros ir inžinerijos sferos vadovai planuoja, koordinuoja ir vadovauja projektams architektūros ir inžinerijos srityse. Jie atsakingi už tyrimus ir plėtrą. Didžiąją laiko dalį šie specialistai praleidžia biuruose.

5. Teisininkas (vidutinė metinė alga 130 tūkst. 490 dol. (357 tūkst. Lt)

Teisininko profesija tikra nėra viena iš tų, su kuria Amerikoje lengviausia įsitvirtinti darbo rinkose. Teisės studijos JAV trunka maždaug septynerius metus, kuriuos vainikuoja specialus egzaminas.

4. Inžinierius-naftininkas (vidutinė metinė alga 138 tūkst. 980 dol. (380 tūkst. Lt)

Kaip ant mielių auganti naftos pramonė ir inžinieriams-naftininkams keliami aukšti profesiniai reikalavimai verčia darbdavius tokiems specialistams mokėti vienas didžiausių algų visoje Amerikoje. Inžinieriai-naftininkai kuria planus, kaip efektyviai išgauti naftą ir dujas, yra atsakingi už produkciją ir įrangą, prižiūri gręžinius ir teigia technines konsultacijas.

3. Direktorius (vidutinė metinė alga 176 tūkst. 550 dol. (483 tūkst. 899 Lt)

Nors direktorius ir stovi prie visos bendrovės vairo, pagal gaunamą atlyginimą jis užima tik trečiąją vietą. Vykdomasis direktorius formuluoja bendrovės politiką, yra atsakingas už bendrovės veiklos priežiūrą, veiklos kryptį ir strategiją.

2. Stomatologai (vidutinė metinė alga 161 tūkst. 750 – 204 tūkst. 670 dol. (nuo 442 tūkst. Lt iki 560 tūkst. Lt)

Stomatologo paslaugų anksčiau ar vėliau prireikia kiekvienam iš mūsų. Dantų priežiūros ir gydymo paslaugų paklausa šios srities profesionalus pavertė vienais geriausiai apmokamų specialistų visoje Amerikoje.

1.Gydytojai ir chirurgai (vidutinė metinė alga 168 tūkst.650 – 234 tūkst. 950 dolerių (461 tūkst. - 643 tūkst. Lt )

Gydytojai ir chirurgai – geriausiai apmokami specialistai Amerikoje. Norint jais tapti, reikia ilgai mokytis ir daug praktikuotis. Studijos neretai trunka daugiau nei dešimt metų – priklausimai nuo pasirinktos specializacijos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (129)