„Rinkiminę kampaniją turbūt (papuoštų – DELFI) šūkis, „močiutė, tavo anūkus sugrąžins barščiai“, aš manau, kad ne barščiai sugrąžins, o sugrąžins tos sąlygos ir tas atlyginimas kvalifikuotiems darbuotojams, tiems žmonėms, kurie nori dirbti čia - tai būtent sudaromos normalios sąlygos, normalus atlyginimas. Bet dar kartą pabrėžiu, tai yra, kvalifikuotiems žmonėms ir tiems, kurie nori dirbti“, - sakė G. Pangonis per dienraščio „Verslo žinios“ organizuotą konferenciją „Verslo planas 2013. Rinkos pulsas. Ką prognozuoja Lietuvos įmonių vadovai?“

G.Pangonis šmaikštavo, jog kuo daugiau Lietuvoje gyventojų, tuo daugiau suvartojama ir įmonės gaminamos produkcijos, pavyzdžiui, popierinių rankšluosčių ar tualetinio popieriaus.

„Kai suvartojama mėsos ar pieno produktų, po jų suvartojimo, mūsų produktai taip pat labai svarbūs kiekvienam gyventojui ir kad gyventojų pas mus būtų daugiau“, - linkėjo G.Pangonis.

Planuoja didinti atlyginimus

Jis sakė suprantantis, kad iš biudžeto yra skiriamos lėšos pensininkų, žmonių su negalia išlaikymui, tačiau teigė nesuprantantis ilgalaikių bedarbių.

„Negaliu niekaip suprasti, kaip žmogus gauna 10 metų pašalpą ir niekur nedirba. Tikrai mes turėtume steigti darbo vietas, kvalifikuotas darbo vietas, ir tai turėtų sugrąžinti mūsų žmones, mūsų emigrantus, išvykusius į kitas šalis“, - dėstė G. Pangonis.

Jo skaičiavimais, nuo 2009 m. iki 2012 m. įmonės darbo našumas padidėjo 98 proc., o vidutinis darbo užmokestis įmonėje padidėjo 38 proc. ir sudaro 3,61 tūkst. litų.

„Aš manau, kad žemais atlyginimais mes negalime pasigirti, nes gaunant žemą atlyginimą, reikia tris kartus daugiau žmonių. Aš manyčiau, kad mums išeitis yra didinti našumą ir didinti atlyginimus. Mes taip pat planuojame didinti atlyginimus“, - teigia G. Pangonis.

Jis skaičiuoja, jog įmonėje atlyginimai augs ir kitąmet, nors bendrovės biudžetas dar nėra patvirtintas, planuojama, kad jie didės 10-15 proc.

Nori inžinierių

Pasak G. Pangonio, verslininkai susiduria ir su kita problema – trūksta kvalifikuoto personalo.

„Aišku, kaip visuomet, mes, kartu ir universitetai, nužingsniavo lengviausia kryptimi – vadybininką yra lengviausia paruošti, kvalifikuotą inžinierių, kuris suprastų įrengimus ir mokėtų juos aptarnauti, šiandienai jų trūksta, juos paruošti yra sunkiausia“, - dėstė G. Pangonis.

Jis sako, jog šiuo metu pramonininkai negali samdyti nebaigusių mokslų ar nekvalifikuotų darbuotojų – įrengimai yra sudėtingi.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (147)