Pasak Finansų ministerijos vadovo, sutarties dėl graikų indėlių apmokestinimo Šveicarijos bankuose pasirašymas su šios šalies valdžia - "dienų klausimas".

Anksčiau analogiškas sutartis Šveicarija sudarė su Vokietija ir Didžiąja Britanija. Svarstomas klausimas dėl vienkartinio mokesčio už pagrindinį kapitalą įvedimo.

Manoma, kad dėl bankų paslapties Šveicarijos valdžia neskelbs Atėnams indėlininkų pavardžių ir pati apmokestins jų indėlius mokesčiu ir perves lėšas į Graikiją. Graikų indėliai Šveicarijoje vertinami 30-35 mlrd. eurų.

E. Venizelos taip pat pranešė žurnalistams, kad "klausimas dėl naujų mokesčių įvedimo nekyla". "Tai mažai tikėtina. Bet sumažinti išlaidas - įmanoma ir mes privalome tai daryti", - pabrėžė ministras.

Kaip žinoma, vyksta Graikijos derybos su Europos centrinio banko (ECB) ir Tarptautinio valiutos fondo (TVF) atstovais dėl finansinės paramos šaliai ir Graikijos ekonomikos gelbėjimo programos. Manoma, kad ECB ir TVF atstovai atvyks į Atėnus, kur vyksta derybos, iki šios savaitės pabaigos.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją