Visiškai netikėtai gynybos ministras Panosas Beglitisas, kuris yra artimas G. Papandreou patikėtinis, sušaukė kariuomenės, jūrų laivyno ir karinių oro pajėgų vadus ir pranešė, kad juos pakeis kiti vyresnieji pareigūnai.

Nei ministras, nei vyriausybės atstovas nepaaiškino šių staigių netikėtų pokyčių, kuriuos numatyta svarstyti lapkričio 7 d., kai bus atliekama kasmetinė karinių vadovų atsistatydinimo ir paaukštinimo tarnyboje tvarkos peržiūra. Paprastai kasmetinė peržvalga neatsiliepia visai vadovybei.

„Šie pokyčiai neturi būti priimti jokiomis aplinkybėmis, ypač tokiu laikotarpiu, kai vyriausybė žlunga ir ja nebepasitikima“, – teigiama oficialiame opozicinės konservatorių Naujosios demokratijos partijos pareiškime.

„Vyriausybė nebeturi moralinio ar tikro autoriteto, ir tokie netikėti žingsniai gali dar pabloginti šiuo metu šalį apėmusią krizę.“

Šis pasiūlymas sudaro įspūdį, kad vyriausybė įtaria karinį sąmokslą, primenantį Turkiją, tačiau šalyje tokie gandai iki šiol nesklido. Graikijoje karinė vadovybė nesikišo į politiką nuo tada, kai šalyje buvo nuversta karinė chunta, valdžiusi 1967–74 m. laikotarpiu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją