„Mes ateityje planuojame tęsti klausimų dėl paslaugų įkainių nagrinėjimą, planuojame sureguliuoti paslaugų žodyną. Taip pat ateityje planuojame skelbti palyginamąją informaciją apie bankų teikiamų paslaugų įkainius. Kai turėsime vienodus terminus, galėsime palyginti įkainius“, – antradienio spaudos konferencijoje pristatęs pusmečio apžvalgą sakė Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas.

Vitas Vasiliauskas
Jis pavyzdžiu įvardijo mobiliųjų operatorių paslaugų terminų suvienodinimą: „Aš manau, kad tai dar labiau prisidės prie konkurencijos. Visur skaidrumas yra pageidaujamas dalykas. Turime patirtį su mobiliaisiais operatoriais, kur jau yra suvienodintas žodynas ir kai vartotojas gali palyginti paslaugą“.

V. Vasiliauskas nesiėmė vertinti, ar pradėjus skelbti įkainius, jie ims mažėti, tačiau pripažino matąs tam galimybių.

„Verslas yra išradingas, bankų verslas irgi yra išradingas. Aš tikrai matau tos erdvės, tačiau pirmiausiai mums reikia sugebėti palyginti vienodus daiktus su vienodais. Kai galėsime tai padaryti, tada visiems bus akivaizdu: tiek bankams, tiek mums, tiek vartotojams“, – sakė Lietuvos banko valdybos pirmininkus.

Iš oficialios Lietuvos banko statistikos matyti, kad antrąjį šių metų ketvirtį komercinių bankų pajamos iš paslaugų ir komisinių sudarė 167,5 mln. Lt. Daugiausiai bankai uždirbo iš palūkanų – 365,6 mln. Lt.

DELFI primena, kad Seimo narė Birutė Vėsaitė, remdamasi Lietuvos banko duomenimis, suskaičiavo, kad nuo 2008-ųjų bankų įkainiai pakilo apie 36 proc.

„Paaiškėjo, jog nuo 2008-ųjų skandinaviškų bankų įkainiai pakilo apie 36 proc. Naudojantis elektronine bankininkyste ir pervedant lėšas į kitą banką, ši paslauga nuo 0,8 lito pakilo iki 1,4 lito. Pabrango bankų kredito kortelių aptarnavimas ir kitos paslaugos“, – teigia Seimo narė.

Tuo metu Lietuvos bankų asociacijos prezidentas Stasys Kropas tvirtino, kad Lietuvos bankų taikomi įkainiai yra vieni mažiausių Europos Sąjungoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją