Bendrovė sulaukė 280 pranešimų apie turto žalą - beveik visi atvejai buvo susiję su šalčiu. "Lietuvos draudimas" pranešė, kad per savaitę gavo daugiau nei įprasta pranešimų apie gaisrus, įvairias vandentiekio ir šildymo avarijas, kuro katilų, šildymo įrangos, įvairių daviklių gedimus. Prie šio sąrašo esą prisidėjo ir naujas žalos tipas - nuo speigo suskilinėję stiklo paketų langai.

"Remdamiesi savo patirtimi galime patvirtinti, kad gamtos stichijos yra viena efektyviausių draudimo paslaugų "reklamų", - sakė draudimo bendrovės "If" komunikacijos vadovė Orijana Mašalė.

Draudimo bendrovė "Lietuvos draudimas" prognozavo, kad šią savaitę draudėjų patiriami nuostoliai nemažės, nes sinoptikų žadamas nesmarkus atšilimas didelės įtakos prietaisų ir vamzdynų sklandžiam darbui neturės.

Draudimo bendrovės "Ergo Lietuva" Turto draudimo žalų administravimo skyriaus vadovas Darius Smetona atkreipė dėmesį, jog skaudžių nelaimių gali sukelti ant pastatų stogų pradėjęs tirpti sniegas, todėl jį būtina laiku nuvalyti. Šią žiemą turto žalų skaičius dėl šalčių išaugo 44 proc.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją