Įtariama, kad dėl sukčiavimo buvo atšauktos ir neįvyko 2010 m. pavasario–rudens sezonų kelionės į Egiptą.

Kaip teigiama Vilniaus policijos pranešime, trečiadienį kelionių agentūros „Novus Orbis” buveinėje, atsakingų asmenų bei akcininkų gyvenamosiose vietose buvo atliktos kratos. Dviem agentūros „Novus Orbis” direktorėms pareikšti įtarimai, viena iš jų sulaikyta ir uždaryta į areštinę. Paskelbus apie nemokumą, agentūrai vadovavo Irena Giedrienė. Sprendžiama dėl kardomųjų priemonių paskyrimo įtariamosioms.

Paaiškėjus, kad kelionių organizatorius „Novus Orbis“ – nemoki bendrovė, prieš pat Velykas buvo atšaukti visi jos skelbti skrydžiai į Egiptą. Buvo išplatinta informacija, kad žmonės dėl pinigų grąžinimo turėtų kreiptis į Turizmo departamentą.

Pagal įstatymą, tokiu atveju visi klientų sumokėti pinigai turi būti grąžinti iš laidavimo draudimo, kuris privalomas šioms bendrovėms, sumos. Tačiau paaiškėjo, kad tos sumos nepakaks, o pačios bendrovės sąskaita tuščia, nors kelionės buvo parduodamas net tą dieną, kai ši pasiskelbė nemokia.

Nukentėjusiems dėl kelionių agentūros „Novus Orbis” veiklos siūlome kreiptis į Vilniaus aps. VPK NTV ENTS dėl parodymų ir civilinio ieškinio pareiškimo. Prašome skambinti telefonu (8 5) 271 8156 arba atvykti – T. Kosciuškos g. 8A (Vilniuje), 14 kab.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją