Jo teigimu, šios bendrovės darbuotojų mokymui skirta 5 mln. Lt Europos Sąjungos lėšų ir 1,5 mln. Lt tiesioginė valstybės subsidija.

„Tai dar kartą parodo, kad nusivylimas ir minėjimas, jog esame nevykėliai ir kitokie, tikrai nepasiteisina. (...) Lietuva tikrai yra patraukli investuotojams, Lietuva tikrai gali tapti Šiaurės Europos paslaugų ir aukštos pridėtinės vertės pramonės centru“, – po sutarties pasirašymo žurnalistams sakė ministras.

Jo teigimu, į Lietuvą ateinančios užsienio bendrovės akcentuoja, kad čia yra aukštos kvalifikacijos, išsilavinę specialistai.

„Mes turime didžiuotis savo šalimi ir aš tikrai didžiuojuosi“, – sakė ministras.

Premjeras Andrius Kubilius taip pat tvirtino, kad tai yra „dar vienas sėkmingas vaisius nuoseklaus ir intensyvaus mūsų darbo kviečiant investuoti Lietuvoje pasaulinio lygio aukštųjų technologijų bendroves“.

„Tokios investicijos ne tik sukurs naujų darbo vietų Lietuvoje, padidins Lietuvos paslaugų eksportą, bet ir leis Lietuvai padaryti proveržį pereinant prie aukštą pridėtinę vertę kuriančios ekonomikos. Žinau, kad paskui „Barclays“, IBM, „Fermento“ ir šios „Western Union“ investicijos jau laukia eilėje nemažai kitų garsių kompanijų“, – išplatintame pranešime tvirtino premjeras.

Anot D. Kreivio, derybos su bendrove truko maždaug metus.

„Western Union“ paslaugų centre Vilniuje bus teikiamos aptarnavimo ir administravimo paslaugos.

Paskutiniame etape pagrindine Lietuvos konkurente dėl šio centro steigimo buvo Slovakijos sostinė Bratislava.

Ministras yra sakęs, kad Lietuva po penkerių metų turėtų tapti Šiaurės-Baltijos regiono paslaugų, o dar po penkerių metų – šio regiono inovacijų centru.

D. Kreivys anksčiau tvirtino, kad šiemet į Lietuvą turi ateiti du dideliai tarptautiniai investuotojai. Derybos esą vyksta su 44 bendrovėmis.

Kaip praneša Ministro pirmininko tarnyba, šių metų kovo mėnesį pasaulinė tiesioginių užsienio investicijų stebėsenos duomenų bazė „FDiMarkets.com“ paskelbė, kad 2009 metais į Lietuvos rinką žengė 28 užsienio investuotojai, kurie investavo daugiau nei 3,5 mlrd. litų ir sukūrė 5 300 naujų darbo vietų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją