Šį trigubą jubiliejų, žymintį nacionalinės pinigų sistemos gimimą ir atgimimą, Lietuvos bankas kviečia švęsti kartu šį šeštadienį renginyje „Lietuvos banke – atviros durys“.

Šį šeštadienį, spalio 6 d., Lietuvos bankas priims lankytojus savo unikaliuose rūmuose Kaune ir Vilniuje. Lankytojų laukia turininga pažintis su Lietuvos banko veikla. Bus galima išvysti eksponatų – pinigus vežančius šarvuočius, piramidę iš 3 000 000 litų, Lietuvos banko valdybos salę, kurioje priimami svarbiausi finansų rinkų sprendimai. Lankytojai turės galimybę užsukti ir į Lietuvos banko valdybos pirmininko kabinetą.

Reikšmingas sukaktis žymės ir kiti banko atvirų durų dienos programos jubiliejiniai akcentai – Vilniuje paroda „Lito kelias 1922–2012 m.“ ir dr. Meilės Jasienės paskaita „Nuo sovietinio rublio iki lito“. Bus parodyti filmai „Iš lito istorijos. Banknotai“ ir „Iš lito istorijos. Monetos“. Programoje – ir smagios viktorinos apie pinigus, jų laimėtojų laukia prizai.

Atvirų durų renginio metu Lietuvos banko tarnautojai papasakos, kaip į gyvenimą iškeliauja litų banknotai ir monetos, kaip kaupiamos užsienio valiutos ir aukso atsargos, reikalingos lito stabilumui užtikrinti, kaip valdomos Lietuvos banko mokėjimų sistemos. Lankytojai sužinos, kaip vykdoma finansų rinkų priežiūra, kaip nagrinėjami vartotojų ir finansų rinkos dalyvių ginčai, kaip vertinamos ekonominės ir finansinės rizikos. Bus pateikta informacijos apie finansinių paslaugų įkainius, kad vartotojui lengviau būtų lyginti, rinktis ir taupyti.

Lankytojų lauks ne tik vaikų ypač pamėgtas, bet ir suaugusiųjų pripažintas žaismingas ir modernus Pinigų muziejus.

Lankytojai į Lietuvos banko rūmus Vilniuje kviečiami įeiti per centrinį įėjimą Gedimino pr. 6 nuo 10.00 iki 15.00 val. ir galės būti banko patalpose iki 16.00 val.

Kaune (Maironio g. 25) nuo 10 iki 15 val. lankytojai kviečiami susipažinti su Lietuvos banko ir pinigų istorijos ekspozicija. Dalyviai į ekskursijas po banko rūmus registruojami tel. (8 37) 49 06 15.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)