„Man pačiai kyla klausimas: kodėl tik dabar? Visoje Europoje yra prabangos mokestis“, - TV3 laidoje „Savaitės komentarai“ I. Degutienė svarstė, kad toks mokestis yra skirtas ne tik biudžeto skylėms lopyti, bet ir solidarumui krizės akivaizdoje išreikšti.

Paklausta, kodėl per didžiosios krizės bangą, tuomet kai konservatoriai po 2008 m. Seimo rinkimų atėjo į valdžią, iš karto nebuvo įvestas šis solidarus mokestis turtingiesiems, I. Degutienė pakartojo, kad jai pačiai kyla toks klausimas.

„Reiškia nebuvo politinės valios“, - galiausiai konstatavo politikė.

Ji nesutiko su priekaištais, kad galimos naujos krizės akivaizdoje yra neatsakinga kompensuoti pensijas. Pasak I. Degutienės, pensininkai yra kebliausioje situacijoje, tad jų sąskaita taupyti negalima, reikia tesėti duotus pažadus. Ji kvietė nepriešinti kartų pastabomis, kad tiesiant pagalbos ranką pensininkams nuskriaudžiami jauni, dirbantys žmonės, kurie dėl to pasirenka emigracijos kelią.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją