Ketvirtadienį statybvietėje pamatuose buvo įmūryta ateities kartoms skirta simbolinė kapsulė su pranešimu apie „Ikea“ atėjimą į Lietuvą. Naujas prekybos centras duris turėtų atverti kitų metų rugpjūčio mėnesį.

Paklaustas, kodėl pirmajai „Ikea“ parduotuvei Baltijos šalyse buvo pasirinktas Vilnius, S. Palmasonas teigė, kad Baltijos rinka buvo vienintelė, kurioje kol kas nebuvo šio prekės ženklo parduotuvių, o „Ikea“ puikiai veikia ir didelėse, ir mažose rinkose.

„Tikimės, kad būsime gerai priimti. Kol kas pasakyti, kiek tikimės sulaukti klientų, negalime. Apie tai kalbėsime po parduotuvės atidarymo“, - kalbėjo „Ikea“ franšizę turinčios įmonės vadovas.

Į statybvietę atvykęs S. Palmasonas žadėjo, kad parduotuvės klientai Lietuvoje nebus atbaidomi aukštomis kainomis. „Galiu pažadėti, kad lietuviams neapsimokės važiuoti į Lenkiją pirkti „Ikea“ prekių. Žinau, kad kai kurie lietuviai taip daro, bet po mūsų atsidarymo, to daryti nebebus verta. Siūlysime labai konkurencingas kainas“, - žadėjo pašnekovas.

Oficialiame statybų atidaryme dalyvavęs Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas teigė, kad „Ikea“ parduotuvės statybos yra didžiausias investicinis projektas šiuo metu vykstantis sostinėje.

Pasak mero, „Ikea“ atstovai savo pirmajai parduotuvei pasirinko Vilnių dėl greito procedūrų laiko: per pusę metų buvo parengti detalieji planai.

„Atstovai iš „Ikea“ supranta, kad aplink Vilnių 300 km spinduliu gyvena 16 mln. gyventojų. Aplink yra Vilnius, Ryga, Minskas ir Kaliningradas, todėl „Ikea“ pagal savo koncepciją žiūri į regioną, o ne tik į gyventojų skaičių mieste“, - kalbėjo A. Zuokas.

DELFI primena, kad šiuo metu „Ikea“ turi 338 parduotuves. UAB „Felit“ investicijos į prekybos centrą Lietuvoje sieks 100 mln. eurų (345 mln. litų). Pasibaigus statyboms tikimasi sukurti 200 darbo vietų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (270)