„Džiaugiamės, kad jau netrukus įsikursime Vilniuje. „Ikea” prekybos centro atidarymas naujoje šalyje – tai ilgalaikis įsipareigojimas ir mes šį atidarymą laikome gera investavimo galimybe. Esame tikri, kad pirkėjus pritrauks tai, kad Vilniui yra strategiškai patogioje vietoje – netoli Varšuvos, Minsko ir Rygos bei regione, kuriame 300 km spinduliu yra 15,5 mln. gyventojų“, - sako Sigurduras Palmasonas, „Felit“ vadovas.

Siekdamos, kad šis „Ikea” investicijų projektas būtų įgyvendinamas Lietuvoje, beveik trejus metus intensyviai dirbo Ūkio ministerija ir viešoji įstaiga „Investuok Lietuvoje“. Be kita ko, šių organizacijų specialistai bendradarbiavo su Susisiekimo ministerijos vadovybe, nes reikėjo užtikrinti, kad bus skirta lėšų nutiesti kelią, sujungsiantį būsimąjį „Ikea” kompleksą ir Vilniaus vakarinį aplinkkelį. Tai buvo bene vienintelis esminis „Ikea” reikalavimas Lietuvos atstovams.

„Didžiosios bendrovės investuoja skatinamos ne sentimentų, o apčiuopiamų galimybių. Jei į Lietuvą ateina tokio dydžio bendrovė, tai reiškia, kad pasiteisino pastarųjų metų Vyriausybės politika ir siekis gerinti verslo aplinką bei užtikrinti stabilumą, o investuotojas tai įvertino. Be to, tai rodo, kad buvo teigiamai įvertintas Lietuvos vidaus rinkos potencialas ir privalumai, kuriuos teikia mūsų šalies strateginė padėtis“, – sakė ūkio ministras Rimantas Žylius.

Pasak „Investuok Lietuvoje“ generalinio direktoriaus Manto Nociaus, svarbus argumentas bendraujant su „Ikea” atstovais buvo faktas, jog jau daug metų įvairios Lietuvoje veikiančios baldų gamybos ir kitų sričių įmonės gamina produkciją „Ikea” užsakymu.

„Dėl to atrodė visiškai natūralu, kad Lietuvoje turi atsirasti ir „Ikea” prekybos centras. Ši idėja pradėjo materializuotis prieš maždaug pusantrų metų, ir mes dėjome daug pastangų, kad šis projektas judėtų mums palankia kryptimi“, – sakė M. Nocius.

„Ikea” planuoja, kad jos apyvarta 2011 metais sieks 26 mlrd. eurų (89,8 mlrd. Lt).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)