Tauragės apskrities mokesčių inspekcija praneša išaiškinusi nelegaliai iš Rusijos įvežtu benzinu prekiavusį jaunuolį. Apsimetę pirkėjais inspektoriai aptiko apie 200 litrų nelegalaus benzino.

Darius Buta, Valstybinės mokesčių inspekcijos atstovas, pasakoja, kad inspektoriai duomenis dažniausiai renka trimis būdais: duomenų bazėse atsirenka rizikingiausius mokesčių mokėtojus, gauna pranešimus pasitikėjimo telefonu bei stebi „realų gyvenimą“: skaito internetines svetaines, įvairius informacinius pranešimus, lankosi kavinėse, klubuose, reaguoja į žiniasklaidos informaciją.

„Niekas netrukdo mokesčių specialistui apsilankyti maitinimo įstaigoje ir stebėti, kaip vyksta maitinimas, kiek žmonių lankosi. Jei minios žmonių, zuja padavėjos, o savininkas deklaruoja, kad pardavimai maži, tai gali sukelti įtarimą. Tuomet gali būti keli keliai: gali būti kviečiamas savininkas, gali būti atliktas mokestinis patikrinimas, tyrimas arba kontroliniai pirkimai, kurių metų tikrinama, ar išduodami čekiai“,- sako D.Buta. Anot jo, po apsilankymo mokesčių inspekcijoje savininkai paprastai taiso mokesčių deklaracijas, „skaidrina“ darbuotojų atlyginimus.

Panevėžio pareigūnai nubaudė internete be leidimų verslui kompiuteriniais žaidimais, įvairiais jų priedais prekiavusį bei programavimo paslaugas siūliusį asmenį, kuris už savo parduotas prekes gavo apie 148 tūkst. litų pajamų.

Iš viso pernai Panevėžio apskrities Valstybinės mokesčių inspekcija pernai patikrinti septyni asmenys, kurie vykdė elektroninę prekybą (kvepalais, maisto papildais, prezervatyvais, sauskelnėmis, drabužiais ir pan.). Šiems asmenims paskirtos baudos nuo 250 iki 750 Lt. Be to, šie asmenys privalės į biudžetą sumokėti jiems priklausančius mokesčius.

Inspektoriai stebi ir internetines parduotuves. Prieš porą metų pareigūnai nustatė, kad fizinis asmuo į JAV eksportuodavo kilmingus anglų ir prancūzų buldogų, terjerų, spanielių veislės šuniukus. Per kelerius metus įvykdyta beveik 150 eksporto procedūrų, bendra jų suma – daugiau nei 350 tūkst. litų.

2009 m. birželį pareigūnai apsimetė buto vienai valandai išsinuomoti ieškančiais klientais. Nustatyta, kad trečdalis patikrintų asmenų neturėjo verslo liudijimų ar nebuvo įregistravę individualios veiklos, nemaža dalis nevengė kitų mokestinių pažeidimų. Iš devyniolikos valandai ar parai butus nuomojančių asmenų vienuolika neturėjo reikiamų dokumentų.

Ne vieną kartą Klaipėdoje sulaikyti neaiškios kilmės alkoholiniais gėrimai ir kontrabandiniais rūkalais prekiaujantys asmenys.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją