Gamykloje įdiegta „vilktų“ korpusinių baldų technologija, kuri leis tris kartus padidinti įmonės pardavimus. Ilgalaikę 33 mln. litų paskolą projekto įgyvendinimui suteikė AS “UniCredit Bank” Lietuvos skyrius.

„Šis investicinis projektas, nedidelę „Germanikos“ įmonę pavertęs viena moderniausių baldų gamyklų regione, leis „SBA“ baldų grupei įsitvirtinti naujuose baldų rinkos segmentuose ir padidins bendrovės konkurencinį pranašumą. „Vilktų“ baldų technologijos leidžia gaminti aukštos pridėtinės vertės produkciją, kuri yra itin paklausi tarp vartotojų“, - sakė bendrovės koncerno „SBA“ verslo vystymo viceprezidentas Egidijus Valentinavičius.

„Germanikoje“ įdiegus „vilktų“ baldų gamybos technologiją, gamykloje sukurta 240 naujų darbo vietų, į kurias pakviesti dirbti Šilutės ir aplinkinių regionų gyventojai.

„Planuodami investicijas įvertiname ne tik ekonominius, bet ir socialinius projekto aspektus. Dauguma naujųjų „Germanikos“ darbuotojų jauni žmonės – jų amžiaus vidurkis yra 29 metai. Tad investavome ne tik į technologijas, gamyklos infrastruktūrą, bet ir darbuotojų mokymą, jų kompetencijos didinimą, daugelį siuntėme stažuotis į užsienį. Šiandien, kai jaunimo nedarbas ir emigracijos lygis yra itin aukštas, manome, yra labai svarbu kurti naujas darbo vietas būtent regionuose ir taip sumažinti jaunų, protingų žmonių išvykimą iš šalies“, - sakė E. Valentinavičius.

Planuojama, kad „Germanikoje“ pagamintų „vilktų“ baldų produkcijos pardavimai per 5 metus sieks 750 mln. litų. Visa pagaminta produkcija bus tiekiama Švedijos koncernui IKEA.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją