Šiai dienai Baltarusijoje galioja draudimas ir specialus mokestis tam tikrų prekių išvežimui iš šalies už muitų sąjungos ribų. Tai numatyta valstybės nutarime Nr. 755 „dėl šalies vartojimo rinkos apsaugos priemonių“, kuris buvo priimtas birželio 11 dieną, skelbia Baltarusijos valstybės muitinės komisijos spaudos tarnyba.

Dokumente numatytas draudimas fiziniams asmenims iš Baltarusijos teritorijos laikinai išvežti kai kurias prekes bei pateikiamas sąrašas prekių, kurių iš šalies galima išvežti tik tam tikrą griežtai nustatytą kiekį.

Sąraše prekių, kurių laikinai iš Baltarusijos išvežti negalima – buitiniai šaldytuvai ir šaldikliai, kurių gamintojas kompanija „Atlant“, „Brestgazoapparat“ dujinės viryklės, „Krasnoselskstroimateriali“ gaminamas cementas, skalbimo priemonės „Barchim“ bei kruopos ir makaronai nepriklausomai jų jų gamintojo.

Šaltinis informuoja, kad šiuo sąraše prekių, kurių išvežimas iš Baltarusijos griežtai ribojamas, yra kiauliena ir paukštiena, cukrus, miltai, sūriai (galima išvežti ne daugiau 2 kilogramų), gyvuliniai riebalai (ne daugiau 1 kilogramo), Baltarusijos gamintojų tabako gaminiai (tik du pakeliai), mėsos ir pieno konservai (ne daugiau 5 skardinių). Jei fiziniai asmenys iš šalies norės išvežti daugiau minėtųjų produktų nei leidžiama, jiems teks mokėti specialų mokestį, kurio dydis – padvigubinta norimų išvežti prekių vertė.

Už išvežamų prekių apmokestinimą bus atsakingos muitinių žinybos, o pasienio punktuose – pasienio pareigūnai. Skelbiama, kad gautos lėšos keliaus į valstybės biudžetą.

Draudimas išvežti tam tikras prekes ar išvežamo prekių kiekio ribojimas netaikomas Muitų sąjungos partneriams – Rusijai ir Kazachstanui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją