„Natūralu, kad pasitikėjimas bankais sumenko, tą rodo ir apklausos, bet tai natūralus trumpo laikotarpio poveikis. Jau visiškai suvokus, jog šita situacija yra vieno banko konkreti problema, kuri bus išspręsta, tikiuosi, pačiu geriausiu būdu, pasitikėjimas bankine sistema grįš, nes tikrai bankai bet kuriuo atveju yra patikimiau nei stiklainis“, - Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų posėdyje sakė I. Šimonytė.

Ji taip pat atmušė priekaištus, kad Vyriausybė banko „Snoras“ problemos galėjo imtis anksčiau. Pasak ministrės, bankų priežiūros veiklą Lietuvoje vykdo Lietuvos bankas, o ne Vyriausybė.

I. Šimonytės tvirtinimu, galima džiaugtis, kad po „Snoro“ nacionalizavimo bei vėliau priimto sprendimo kreiptis dėl banko bankroto, tarpbankinės palūkanos nesukilo, žmonės nepuolė atsiimti indėlių.

Ministrė taip pat negailėjo pagyrų bankroto administratoriui Neilui Cooperiui, kuris yra vyriausiasis tarptautinės konsultacijų bendrovės „Zolfo Cooper Europe“ partneris. Jos nuomone, tai, kad administruoti bankrotą ėmėsi užsienio administratorius, yra gerai, nes ji nėra susijusi su „Lietuvos kasdienybe ir realybe ūkiniais bei ekonominiais ryšiais“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją