„Bendras mokesčių planas įvykdytas, pagal atskirus mokesčius situacija nevienoda, pelno mokesčio planas nebuvo įvykdytas iš esmės dėl to, kad įmonės pakeitė avansinio pelno mokesčio mokėjimo būdą. Kalbant apie Gyventojų pajamų mokestį ir Pridėtinės vertės mokestį, abiejų šių mokesčių įplaukos yra viršijamos ir tendencijos išlieka toliau“, - žurnalistams po posėdžio sakė I. Šimonytė.

Anot jos, geriau pavyksta surinkti tabako akcizus, prasčiau sekasi kovoti su degalų kontrabanda, todėl atsilieka ir benzino akcizo surinkimas. Ji neigia, kad kažkada Vyriausybė ketino ištraukti milijardą iš šešėlio.

„Nėra tokio dalyko kaip milijardas iš šešėlio. Apgailestauju dėl tos tautosakos. Nežinau, kas tą tautosaką sukūrė, bet tegul jis ją ir aiškina. Iš tiesų Finansų ministerija, vertindama potencialą pajamų, kurias galima surinkti, pagal ekonominius pajėgumus be jokių mokesčių didinimo, vertino, kad tai galėtų būti apie milijardas litų. Tai reiškia, kad galima jį surinkti, bet galimas dalykas, kad tai įvyks ne šiais metais, o (...) persikels į kitus metus. Visiškai aritmetiškai vertinant, kas nėra korektiškas vertinimas, pirmąjį pusmetį buvo pasiekta maždaug du trečdaliai šio tikslo“, - sakė finansų ministrė. Anot jos, apie trečdalį šių pajamų pavyko surinkti dėl geresnio mokesčių administravimo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją