"Nemanau, kad gali turėti ypatingų padarinių todėl, kad - ir norėčiau tai aiškiai pabrėžti - tai yra vieno banko problema, ir yra įmanoma tą vieną problemą išspręsti su minimaliais mokėsčių mokėtojų kaštais, jeigu bus pakankamai greitai priimti sprendimai dėl tam tikrų įstatymo pataisų, kurios leistų išsaugoti sveiką banko dalį", - trečiadienio vakarą LNK televizijai sakė finansų ministrė.

Pasak jos, "tai yra visiškai išskirtinis vienos finansų įstaigos atvejis, ir dėl to tikrai kitų bankų indėlininkai ir kitų bankų kreditoriai gali būti visiškai ramūs".

Atsižvelgdama į "Snoro" finansinę būklę ir galimus finansinius nusikaltimus, Vyriausybė trečiadienį nutarė paimti visuomenės poreikiams banko "Snoras" akcijas.

Žengti tokį žingsnį Vyriausybei rekomendavo Lietuvos bankas, kuris konstatavo, kad "Snoro" turtas gali būti mažesnis nei jo įsipareigojimai. Prokuratūra savo ruožtu pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl Lietuvos banko pateiktos informacijos.

Juo siekiama patikrinti Lietuvos banko pateiktą informaciją apie galimai padarytas nusikalstamas veikas ir imtis visų priemonių banko turtui apsaugoti bei galimos žalos atlyginimui užtikrinti.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją