CNMV prezidentas Julia Segura ketina pradėti skirti drausmines nuobaudas 11 iš 19 bankų, išleidusių vadinamąsias privilegijuotąsias akcijas.

Bankai, kurių kaltė bus įrodyta, bus nubausti baudomis, siekiančiomis iki 5 proc. jų išleistų akcijų vertės.

Skandalas sukėlė pasipiktinimą tarp klientų, kurie iš viso investavo apie 30 mlrd. eurų į privilegijuotąsias akcijas ir su jomis susijusius produktus.

Klientai buvo patikinti, kad jų investicijos saugios ir kad jos uždirbs jiems iki 7 proc. palūkanų.

Bankai sąmoningai klaidino žmones, nepateikę jiems visos būtinos finansinės informacijos, kad sukauptų daugiau kapitalo.

Dauguma šių investuotojų prarado didelę dalį savo pinigų arba negali jų atsiimti.

Kai kurie stambūs bankai, tokie kaip „Santander“ ir BBVA, pasiūlė savo klientams galimybę išmainyti privilegijuotąsias akcijas į paprastąsias akcijas.

Didesnių problemų iškilo klientams tų bankų, kuriems prireikė valstybės paramos, - tokių kaip „Bankia“ ar „Novagalicia“.

Kai kam iš nukentėjusiųjų pavyko atgauti savo pinigus per teismą.

Ispanijos vyriausybė ir šalies centrinis bankas bando surasti tinkamą sprendimą šioje situacijoje, neseniai pareiškė šalies Ispanijos ekonomikos ministras Luisas de Guindosas.

Euro zona įsipareigojo skirti iki 100 mlrd. eurų paramą Ispanijos bankams, kurie smarkiai nukentėjo dėl griūties šalies nekilnojamojo turto rinkoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)