„Metas pripažinti ir įtvirtinti visuomenės sąmonėje – sąžiningai mokesčius mokantis verslas yra tikrasis algų mokėtojas, garantas, kad pensininkai gaus pensijas, o vaikai mokyklose – nemokamą mokslą. Todėl Lietuvos verslininkas turėtų jaustis labai išdidus - būtent jis yra tas tikrasis šalies patriotas. Nes kuo daugiau žmogus turi, tuo daugiau jis gali duoti valstybei ir visuomenei“, - Ūkio ministerijos organizuotą apdovanojimų ceremoniją pradėjo ūkio ministras Rimantas Žylius.

„Jūs akivaizdžiai demonstruojate pavyzdį visai Lietuvai, kad investuoti į sėkmę mums visiems labai apsimoka ir nelabai lengvose situacijose, svarstant Lietuvai įvairius dalykus: kas vyksta euro zonoje, kas bus su biudžetu, mes niekada negalime užmiršti vieno svarbaus dalyko - Lietuvos sėkmę kuria gebėjimas investuoti į sėkmę“, - sakė premjeras Andrius Kubilius.

Nacionalinės kokybės prizo apdovanojimuose didelių įmonių kategorijoje apdovanojimą pelnė „Warta Glass Panevėžys“. Bendrovė šiuo metu yra viena didžiausių įmonių Baltijos šalyse, gaminanti stiklo gaminius ir apdirbanti stiklą. Vidutinių įmonių kategorijoje apdovanota „Arginta“,- bendrovės veiklos sritys apima nestandartinių gaminių projektavimą ir gamybą, vandentvarką ir atsinaujinančią energetiką. Tarp mažų įmonių nugalėtoja pripažinta statybų srityje dirbanti „Veikmė“.

Nacionalinio kokybės prizo konkurso komisija gerai įvertino ir kitas įmones: „Kvalitetą“, „Grinduvą“, „Skirnuvą“.

„Už nuopelnus verslui“ nominacijoje „Jaunas ir verslus“ apdovanojimas įteiktas elektronikos įrangą ruošiančiai „Eldes“ direktoriui Rolandui Dranseikai.

Medinių, lininių ir kartoninių žaislų kūrėjus suvienijusi projekto medinisarkliukas.lt ir įmonės „Vavas“ vadovė Simona Kupetienė atsiėmė „Metų pirmoko“ apdovanojimą.

Regiono verslo žvaigždė atiteko „Rokvesta“ direktoriui Algirdui Kazinavičiui, kurio vadovaujama įmonė yra vienintelė šalyje, utilizuojanti bioskaidžias medžiagas ir riebalus, iš ko gamina ir biokurą, o atliekas verčia humusu, kuriuo tręšiami laukai.

Geriausio Lietuvą garsinančio turizmo projekto prizas įteiktas „Via Unica“ direktorei Daliai Kuklerienei, kurios vadovaujamame viešbutyje Panevėžyje per Europos krepšinio čempionatą gyveno Ispanijos rinktinė.

Prizą D. Kuklerienė atsiėmė iš Lietuvos krepšinio rinktinės trenerio Kęstučio Kemzūros rankų ir pripažino vedžiojanti ekskursijas į kambarį, kuriame gyveno Ispanijos krepšinio rintinės legenda Marcas Gasolis, kuris patalpino kambario nuotrauką savo internetiniame dienoraštyje.

Įmone, kurioje geriausia dirbti, pripažinta „Lietuvos draudimas“, siūlantis darbuotojui apie 3500 litų vertės papildomų naudų per metus, suteikianti galimybę dirbti pagal lankstų grafiką bei dirbti iš namų, sudaromos galimybės geriausiems darbuotojams mokytis ir stažuotis užsienyje.

Lietuvos verslo plėtrai labiausiai nusipelniusias įmones šiemet rinko ne tik komisija, bet ir DELFI skaitytojai.

Specialioje DELFI nominacijoje „Inovatyvių sprendimų lyderis“ – kaip inovatyviausiai, drąsiausiais sprendimais einančią į priekį įmonę DELFI skaitytojai išrinko UAB „Baltec CNC Technologies“. Jai atiteko specialus DELFI prizas – 30 tūkst. litų vertės čekis įmonės vardo ir produkcijos garsinimui per DELFI 2012 m.

DELFI iš viso balsavo 3 876 DELFI skaitytojai, vykstantis balsavimas DELFI buvo peržiūrėtas 21 602 kartus.

Skaitytojų nuomonė sutapo ir su ekspertų komisijos, rinkusios inovatyvių sprendimų lyderį. Įmonės vadovui Gintarui Rimšui prizą įteikė DELFI vadovas Aleksandras Česnavičius.

„Mūsų skaitytojų vertinimai sutapo ir su ekspertų vertinimu“, - sakė A. Česnavičius.

Apdovanojimas nominacijoje „Tvirtas žingsnis į eksporto rinkas“ įteiktas „Retal Baltic“, gaminančios A-PET plėvelę vadovui Giedriui Viederiui, kuris savo įmonės apyvartą planuoja kitais metais padidinti du kartus.

„Drąsių investicijų“ apdovanojimas įteiktas „Stamita“ vadovui Leonui Šerpetauskui, jo vadovaujama įmonė įrengė sniego trasas uždarose patalpose Druskininkuose, o lankytojų skaičius gerokai viršijo optimistiškiausias prognozes.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)