„Šiemetinis konkursas išskirtinis, nes užregistruota daug brandžių, apgalvotų verslo idėjų, kurių įgyvendinimas neapsiriboja vien tik Lietuva. Daugiau nei 20 procentų užregistruotų verslo idėjų - susijusios su informacinėmis technologijomis (IT). Tai išties džiugina, nes reiškia kad jaunimas, norintis kurti savo verslą, nebeapsiriboja tradiciniais verslais, o ima mąstyti globaliau“, - teigia „Verslauk“ komisijos pirmininkas, Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys Miroslavas Monkevičius.

Mobiliųjų žaidimų ir programų bendrovės „GetJar“ įkūrėjo Ilja Laurso taip pat nestebina, kad daug jaunų žmonių nori verslą pradėti būtent informacinių technologijų (IT) sektoriuje. „Tam šis sektorius itin tinkamas, nes verslo pradžiai nereikia didelių investicijų, kontaktų rato ir kitų būtinų išteklių. Be to, virtualumas sulygina konkurencinį lauką ir visiems suteikia vienodas galimybes, tad šioje srityje sukurti ir išvystyti sėkmingą idėją gali daugelis“, - teigia I. Laursas.

I. Laurso minčių ir pastebėjimų apie tarptautinį verslą bus galima išgirsti verslo planų konkurso „Verslauk 2011“ atidaryme, vyksiančiame spalio 14 d., 16 val. ISM Vadybos ir ekonomikos universitete. Šiuo atidarymo renginiu bus pradedamas antrasis konkurso etapas, kurio metu atrinkti dalyviai tobulinsis įvairiuose mokymuose, seminaruose, teiks verslo idėjų aprašymus ir sieks laimėti subsidijas savo verslo pradžiai.

„Verslauk“ konkursą organizuoja Vilniaus miesto savivaldybė, VšĮ „Jaunimo iniciatyva“ bei Mokslo ir technologijų parkas „Technopolis“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją