Kompanijų „Microsoft“, „Hewlett-Pac“ (HP), „Bank of America“, „Merrill Lynch“ ir „Intel“ vadovai pareiškė, kad jei Airijoje galiojantis 12,5 proc. pelno mokesčio tarifas bus pakeltas, tai pakenks Airijos gebėjimui pritraukti ir išlaikyti investicijas.

Šis pareiškimas pateiktas tęsiantis Airijos vyriausybės, Europos Sąjungos ir Tarptautinio valiutos fondo deryboms dėl 80-90 mlrd. eurų (276-310 mlrd. Lt) finansinės paramos paketo apgultai šalies bankų sistemai.

Nors Airijos ministras pirmininkas Brianas Lenihanas ir pažadėjo, kad šalyje taikomas 12,5 proc. pelno mokesčio tarifas – žemiausias euro zonoje – ir nebus pakeltas, nemažai frakcijų Europos Sąjungoje ragina jį pakelti mainais už finansinę paramą.

Prancūzijos prezidentas Nicholas Sarkozy sekmadienį pasakė, kad nors į finansinės paramos suteikimo sąlygas nebus įtrauktas punktas apie mokesčių didinimą, vis dėlto jis tikisi, kad Airija padidins pelno mokesčio tarifą: „Akivaizdu, kad tokioje situacijoje reikia naudoti du svertus: išlaidas ir pajamas. Negaliu įsivaizduoti, kad mūsų draugai airiai neišnaudotų šių privalumų – jų manevrų galimybės didesnės, nes mokesčiai Airijoje mažesni nei kitose šalyse.“

Užsienio investicijos lygios 70 proc. (110 mlrd. eurų (380 mlrd. Lt) viso eksporto. Vien JAV kompanijose Airijoje dirba daugiau nei 100 tūkst. darbuotojų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją