Antradienį šios kompanijos atstovai susitiko su premjeru Andriumi Kubiliumi.

„Susitikime kalbėta apie galimybę steigti paslaugų centrą Lietuvoje. Tai buvo jų antrasis apsilankymas Lietuvoje, kol kas jokių sprendimų nėra priimta. Ši kompanija dirba su didžiausiais pasaulio bankais, didžiausiomis pasaulio IT bendrovėmis ir ieško vietų, kur tai galima būtų padaryti pigiau nekompromituojant kokybės. Lietuva šioje situacijoje juos domintų kaip galima vieta, iš kur būtų teikiamos paslaugos Skandinavijos įmonėms“, – žurnalistams po susitikimo sakė premjero patarėjas ekonomikos ir finansų klausimais Mykolas Majauskas.

Paklaustas, ar pakaks specialistų dar vienai tokiai bendrovei, jis sakė: „Aš manau, kad ateinant vis daugiau tokių kompanijų, jos dažniau susidurs su talento paieškų iššūkiais. Kaip matome iš „Barclays“ ir kitų kompanijų pavyzdžių, gali būti sudaromos sutartys su universitetais, kad šie ruoštų tam tikrų kvalifikacijų žmones, kuriuos po to jie įdarbintų. Šiandien mes taip pat aptarėme, kad ne tik universitetai galėtų ruošti reikiamus žmones, bet ir darbo biržos, rinkos mokymo centrai“.

Paslaugų centre gali būti teikiamos technologijų, buhalterinės, analitinės, IT paslaugos kitoms įmonėms.

M. Majauskas neatskleidė iš kelių miestų amerikiečiai renkasi būsimą paslaugų centro vietą, tačiau apsispręsti jie ketina kitų metų pradžioje.

DELFI primena, kad ūkio ministras Dainius Kreivys ne sykį sakė, kad šiuo metu deramasi su keliomis didelėmis tarptautinėmis bendrovėmis dėl jų atėjimo į Lietuvą.

Šiemet darbą Lietuvoje pradėjo bendrovių „Western Union“, „Barclays“ paslaugų centrai, pasirašyta sutartis su IBM dėl tyrimų mokslo srityje.

VšĮ „Investuok Lietuvoje“ vadovas Mantas Nocius anksčiau sakė manantis, kad ateityje Vilnius galėtų pralenkti už jį mažesnę Bratislavą, kurioje yra maždaug 30 paslaugų centrų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją