Kauno miesto ir rajono savivaldybės 2010 m. su Tarptautiniu Kauno oro uostu pasirašė ketinimų protokolą dėl paramos oro uosto plėtrai. Nemažos lėšos skirtos Kauno regiono reklamai, siekiant pritraukti kuo daugiau oro transportu atvykstančių turistų.

2010 - 2011 m. Kauno miesto savivaldybė oro uostui skyrė 1,5 mln. Lt. Šių metų pradžioje pervedė 1 mln. Lt, o liepą - dar 1 mln. Lt.

Pasak Kauno miesto mero Andriaus Kupčinsko, kompanija „Ryanair" šiais metais Milano, Barselonos ir Paryžiaus skrydžius į Vilnių perkėlė ne dėl Kauno miesto savivaldybės veiksmų, o dėl konkurencinės kovos su atėjusia į Vilniaus oro uostą pigių skrydžių bendrove „Wizzair".

Pirmąją bazę Rytų ir Vidurio Europos regione įkūrusi Kaune kompanija „Ryanair" 2010 metais Kauno oro uostui padėjo tapti sparčiausiai augančiu oro uostu Europoje. 2011 m. šis oro uostas dar padidino keleivių srautus ir per metus iš viso aptarnavo daugiau nei 872 tūkst. žmonių. Tikimasi, kad ir ateityje pavyks Kaune išlaikyti veiklos plėtros tendencijas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)