„Šiuo metu tikslinamės situacijos aplinkybes, tačiau mūsų gidai patvirtino, kad su Lietuvos „Tez Tour“ keliavusių turistų minėtuose autobusuose nebuvo. „Tez Tour“atstovybės Lietuvoje klientai saugiai ilsisi Hurgados ir Šarm El Šeicho kurortuose ir į jokius incidentus nepateko“, - sako bendrovės Viešųjų ryšių ir rinkodaros skyriaus vadovė Inga Aukštuolytė.

„Novaturas“ šiuo metu nesiūlo ekskursijų nei į Kairą, nei į Luksorą. Šiomis dienomis nebuvo pageidaujančių vykti į šiuos miestus ir per „Novaturo“ partnerius, tad „Novaturo“ poilsiautojų minėtame įvykyje nebuvo“, - aiškina Sigita Dabulė, bendrovės Rinkodaros ir komunikacijos vadovė.

Pasak bendrovės atstovų Hurgadoje, situacija kurorte rami, žmonės poilsiauja kaip įprasta.

Šiuo metu Egipte su „Novaturu“ yra 174 poilsiautojas iš Lietuvos, kurių didžioji dalis - 95- yra Hurgadoje, likusieji Šarm el Šeiche.

„Tez Tour“ duomenimis, jų teikiamomis paslaugomis Egipte iš viso naudojasi 166 turistai: Hurgadoje ilsisi 79 žmonės, Šarm El Šeiche - 87. Šeštadienį iš Hurgados namo grįš 78, o iš Šarm El Šeicho - 77 turistai.

Žmonės sunerimę, bet kelionių neatsisakė

Kelionių organizatoriai neneigia, jog sulaukė daugiau klausimų iš sunerimusių gyventojų, tačiau tikina, jog suteikia pakankamai informacijos ir poilsiautojų dėmesys Egiptui nemažėja.

„Žinoma, kad dėl paskutinių įvykių Egipte sulaukėme skambučių iš turistų, įsigijusių keliones į šią šalį. Žmonės domisi, ar vyks kelionės. Mes jiems suteikiame tikslią informaciją iš mūsų partnerių bei atstovų, esančių kurortuose. Situacija tradicinė tokiems atvejams, daugiau panikos keliama Lietuvoje, tuo tarpu pačiuose kurortuose žmonės gyvena atostogų ritmu. Tačiau, savaime suprantama, mes atidžiai sekame situaciją, nuolat gauname naujausią informaciją iš savo atstovų Egipte, esant reikalui, reaguotume nedelsdami. Kol kas visa mūsų turima informacija rodo, kad abiejuose kurortuose – Hurgadoje ir Šarm el Šeiche – yra saugu ir ramu“, - sako „Novaturo“ atstovė.

Kelionių organizatoriaus duomenimis, užsakymų į Egiptą nesumažėjo ir savaitgalį laukiama atvykstant dar apie 70-ies poilsiautojų.

„Šiuo metu nuolat palaikome ryšį su Egipto biuro darbuotojais, kurie informavo, jog kurortuose realių priežasčių ar aplinkybių, dėl ko reiktų nerimauti, nėra. Situaciją nuolat stebime, vertiname, laikomės preventyvaus režimo, kad jeigu kiltų bent menkiausių abejonių dėl poilsiautojų saugumo, būtų galima reaguoti efektyviai ir nedelsiant. Nepastebėjome, kad būtų sumažėję norinčiųjų keliauti į Egiptą“, - dėsto „Tez Tour“ atstovė.

DELFI šįryt paskelbė, kad šią savaitę, naktį į trečiadienį Egipto maištininkai devynioms valandoms užtvėrė kelią ir grasino ginklais 9-iems turistiniams autobusams, buvusiems apie 130 kilometrų nuo Hurgados kurorto. Juose buvo beveik 20 turistų iš Estijos, kurie vyko iš Kairo į Hurgadą.

Sausio 19 dieną pakeliui iš Luksoro į Hurgadą įvyko panašus incidentas, tuomet maištininkai pastojo kelią turistų autobusams, kuriuose iš viso buvo 19 turistų iš Estijos.

Dabar Estijos užsienio reikalų ministerija pakoregavo rekomendacijas ir įspėjimus dėl kelionių į Hurgadą ar Šarm el Šeichą – jei šalies piliečiams ten lankosi, siūloma neišvykti iš šių kurortų ribų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją