Tikimasi, kad naujos tiesioginės užsienio investicijos padės sukurti 400 darbo vietų. Taip pat investuotojai įsipareigojo skirti 6 mln. Lt socialinei gerovei kurti.

Skelbiama, kad investuoti Lietuvoje ir toliau pasirinko Vokietijos bendrovės „Bio-chem Cleantec” (biologinių valymo produktų gamykla Lietuvoje), „Danske Bank“ (finansinių operacijų centras), norvegų elektroninės įrangos gamintojas „Kitron“ (plėsis Kaune) ir „Intersurgical“ (nauja medicinos įrangos gamykla Alytuje).

„Bio-chem Cleantec“ jau turėdama darniųjų investicijų patirtį Vokietijoje, numato steigti atviros prieigos laboratoriją individualiems tyrėjams, prisidėti prie Elektrėnų viešosios infrastruktūros priežiūros bei skatinti moksleivių ir studentų domėjimąsi biologija ir chemija.

„Kitron“ planuoja bendradarbiauti su Kauno technologijos universitetu, atnaujinant studijų programas ir plečiant universiteto technologinę tyrimų bazę.

„Intersurgical“ Alytuje vykdys darniąsias investicijas ir toliau bendradarbiaus su Vilniaus Gedimino technikos universitetu, Kauno technologijos universitetu, rems Alytaus profesinių centro studijų programas bei skirs stipendijas. Pirmoji „Intersurgical“ gamykla veikia nuo 1994 m. Pabradėje.

Viliojo ES pinigais

Rimantas Žylius
Ūkio ministras Rimantas Žylius teigė, kad pritraukiant tiesiogines užsienio investicijas į Lietuvą buvo pasinaudota Europos Sąjungos parama, tačiau kiek konkrečiai, skirta naujiems investuotojams nepasakė.

„Duodami paramą šioms įmonėms įsikurti, sąlygose nurodoma, kad dalis paramos turi būti skirta socialinėms programoms, - sakė ministras. - Dėl konkrečių sumų apie projektus bus paskelbta vėliau“.

Pasak R. Žyliaus, Lietuvos verslo paramai per paskutinių septynerių metų laikotarpį buvo skirta maždaug 7 mlrd. litų, o užsienio investicijoms pritraukti – keliasdešimt milijonų.

„Mes siekiama, kad Lietuva būtų mažiausiai skirianti paramos užsienio investicijoms pritraukti, nes norime, kad Lietuvą investuotojai pasirinktų ne dėl paramos, o dėl kitų sąlygų: žmonių kvalifikacijų ir pan.“, - akcentavo ministras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)