Klaipėdos apskrities darbdavių asociacija kartu su Laisvojoje ekonominėje zonoje įsikūrusiomis įmonėmis trečiadienį rengia diskusiją „Šešėlinės ekonomikos poveikis verslo klimatui Klaipėdos mieste“.

Jos rengėjai tikina, kad negautos „Sodros“ pajamos ar nesumokėti akcizai turi tiesioginį poveikį miesto žmonėms, nes apie pusė savivaldos biudžeto yra valstybės asignavimai.

Valstybinės mokesčių inspekcijos duomenimis, pernai nesumokėtų mokesčių suma Klaipėdos apskrityje siekė 60 milijonų litų, už kuriuos būtų galima įrengti apie 600 modernių vaikų žaidimo aikštelių ar ugniagesiams nupirkti 120 naujų automobilių gaisrams gesinti.

10 vidutinių Lietuvos įmonių, mokančių atlyginimus vokeliuose, per metus, teigiama, galėjo nuslėpti apie 2 milijonus litų mokesčių, už kuriuos 11 Klaipėdos darželių būtų galima pakeisti senus langus ir duris.

Po diskusijos muitinės, policijos, mokesčių inspekcijos pareigūnai ragins miestiečius nepalaikyti šešėlinės ekonomikos – dalins informacinę medžiagą ir suvenyrus.