„Apie tai, kad Klaipėdos smulkiesiems ir vidutiniams verslininkams reikėtų dirbti išvien su miesto valdžia, kalbama jau seniai, džiaugiamės, kad pagaliau ledai pajudėjo ir Strateginės plėtros komiteto posėdyje buvo nutarta kurti verslininkus ir politikus vienysiančią tarybą. Ją sudarys septynios asocijuotos smulkųjį ir vidutinį verslą atstovaujančios organizacijos, į tarybą bus deleguoti visų septynių miesto taryboje esančių partijų atstovai.

KSVVT kuriama dėl efektyvesnio bendradarbiavimo ir komunikavimo tarp smulkaus verslo visuomenės ir Tarybos bei kitų viešojo administravimo institucijų. Taip siekiama sukurti palankesnę teisinę, ekonominę bei rinkodarinę aplinką, naikinant biurokratinius SVV plėtros barjerus Klaipėdos mieste“, - pasakojo Aras Mileška, Klaipėdos apskrities darbdavių asociacijos vadovas.

Kiekviena išsivysčiusi valstybė stengiasi skatinti smulkųjį ir vidutinį verslą, tačiau verslo atstovų teigimu, Lietuvoje smulkus ir vidutinis verslas atsiduria užribyje. Be to, miestų savivaldybėse susidarė ydinga praktika, kad tvirtinant Strateginius miestų plėtros planus, verslininkai būdavo paliekami nuošaly. KSVV taryba – tai pirmas žingsnis paskatinti sklandų dialogą tarp miestui vadovaujančių politikų bei smulkiojo ir vidutinio verslo atstovų.

Smulkieji ir vidutiniai verslininkai džiaugiasi sulaukiantys vis didesnio politikų palaikymo - Klaipėdos miesto savivaldybės administracija priėmė sprendimą neformuoti dviejų atskirų biudžetų, o į formuojamą įtraukti visus SVV organizacijų teiktus pasiūlymus. Tai reiškia, kad formuojant Klaipėdos m. biudžetą atsiras daugiau dėmesio smulkiajam ir vidutiniam verslui.

„Manau, jog tai labai šauni bendradarbiavimo tarp miesto savivaldos ir smulkaus verslo pradžia. Tikimės, kad mūsų bendras darbas gerins verslo aplinką Klaipėdos regione, padės kurti naujas darbo vietas, prisidės prie sėkmingos smulkiųjų ir vidutinių verslininkų veiklos. Labai svarbu, kad KSVVT dalyvaus visų politinių partijų atstovai – taip bus užtikrinamas objektyvumas sprendžiant mūsų regiono smulkių ir vidutinių verslininkų aktualijas ir problemas“ , - teigė Klaipėdos m. savivaldybės tarybos Strateginės plėtros komiteto pirmininkas Artūras Razbadauskas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)