Skelbiama, jog „Transparency International“ specialistai šiais metais itin nepalankiai vertino bankus ir draudimo bendroves. Tyrimo metu specialistai analizavo ir atliko lyginamąją analizę 105 stambiausių pasaulio koncernų vykdytas antikorupcines programas – visos bendrovės buvo vertinamos dešimtbalėje sistemoje.

Šveicarijos leidinys skelbia, jog, kalbant būtent apie Šveicarijos bankus, prasčiausiai įvertintas (surinko vos 5,1 balo) buvo bankas „Credit Suisse“ – specialistų teigimu, bankui verkiant trūksta skaidrumo. Geriausio įvertinimo (6,5 balo) nusipelnė Šveicarijos bendrovė „Novartis“.

„Tarptautinės bendrovės ir sukuria daugiausia korupcijos problemų visam pasauliui“, - teigia „Transparency International“ vykdomasis direktorius Cobusas de Swardas, tačiau suteikia ir vilties – šioks toks progresas į gerąją pusę vis dėl to juntamas.

Nepavejamu šio reitingo lyderiu „Transparency Internatiol“ įvardijo naftos koncerną „Statoil“ - jis iš dešimties balų surinko net 8,3. O sąrašą baigia Kinijos bankas, surinkęs vos 1,1 balo. „Google“ surinko 2,9, o „Apple“ – 3,2 balo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)