Pirmadienį Latvijos ministrų kabineto komitetas pritarė Finansų ministerijos parengtam taisyklių Ministrų kabinetui projektui. Taisyklėse apibrėžiama grynųjų pinigų įnešimo į banko sąskaitą tvarka fiziniams asmenims.

Per savaitę Finansų ministerija paruoš būsimų taisyklių teksto patikslinimus, galutinis jų variantas dar nepatvirtintas.

Kol kas taisyklių projekte numatyta, kad nulinę deklaraciją pateikusiems Latvijos gyventojams teks padėti į banko sąskaitą dalį santaupų grynaisiais, jei santaupų suma bus didesnė nei 10 tūkst. latų.

Į banką reikės padėti ne visą sumą, o tik viršijančią 10 000 dalį. Jei asmuo turės daug santaupų užsienio valiuta, jų dydis bus vertinamas pagal 2011 m. gruodžio 31 d. nustatytą Latvijos banko kursą ir į sąskaitą reikės įnešti 10 tūkst. latų viršijančią sumą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją