Pasak autorių, Lietuva sustiprino investuotojų apsaugą, reikalaudama didesnio viešumo iš bendrovių. Taip pat supaprastino ir sutrumpino įmonių reorganizavimo procesą.

Pernai skelbta, kad Lietuva užėmė 23 vietą. Anot ataskaitos autorių, praėjusių metų duomenis buvo koreguojami ir perskaičiuojami, tad 2011 m. valstybių reitingas pasikeitė.

Anksčiau Lietuvos Vyriausybė kėlė tikslą patekti į reitingo 15-uką.

Šių metų reitinge Latvija palypėjo per dešimt pozicijų – iš 31 į 21 vietą. Tuo tarpu Estija pasaulio konkurencingumo reitinge smuko iš 18 į 24 vietą. Kaimyninė Lenkija per metus smuko trimis pozicijomis - iš 59 į 62, Rusija savo vietą pagerino keturiomis pozicijomis - iš 124 į 120.

Bene didžiausią šuolį pavyko atlikti Baltarusijai – finansinių problemų kamuojama valstybė ėmėsi vilioti verslininkus, vykdyti reformas ir tai atsispinti reitinge. Šalis pakilo iš 91 į 68 poziciją.

Geriausia aplinka verslui yra Singapūre (1), Honkonge (2) ir Naujojoje Zelandijoje (3). Tarp 183 įvertintų valstybių blogiausias pozicijas turi Čadas (183), Centrinė Afrikos Respublika (182) ir Kongas (181).

Pasaulio banko tyrime „Doing Business“ vertinami tokie šalių verslo aplinkos aspektai kaip verslo pradėjimas, leidimų gavimas, darbuotojų samda, nuosavybės įregistravimas, kredito gavimas, investuotojų apsauga, mokesčių mokėjimas, prekyba su užsieniu, sutarčių vykdymo užtikrinamas per teismą ir verslo užbaigimas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją