Latvijos banko leidžiamos proginės monetos yra miniatiūriniai meno kūriniai, paprastai skirti Latvijos vertybėms – įvykiams, žmonėms, kultūros simboliams.

Į kiekvieną „Gintarinę monetą“ yra inkrustuotas mažytis gintaro gabalėlis. Pagal dailininko sumanymą, gintaro cilindras yra akies vyzdys. Naujos monetos šūkis: „Ir po 40 milijonų metų gintaras pirmą kartą išvydo žmogų“.

„Gintarinėje monetoje“ įamžintas gintaras, pusbrangis akmuo, kurį Latvijos žemei padovanojo šimtametės pušys, ir kurio dalelės iki šiol yra išmetamos į Baltijos jūros krantą. Taigi, „Gintarinė moneta“ yra skirta visiems jūros pakrantėje įsikūrusiems Latvijos miestams ir gyvenvietėms.

„Gintarinė moneta“ yra teisėta atsiskaitymo priemonė Latvijos teritorijoje. Naujos monetos tiražas yra 7 tūkst. vienetų. Monetas galima įsigyti Latvijos banke ir įprastose proginių monetų prekybos vietose. Vienos „Gintarinės monetos“ kaina yra 28,80 latų (apie 140 litų).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją