Potencialių pirkėjų pasiūlymų sulaukta, tačiau nei viename jų siūloma kaina netenkino vyriausybės. Iki kitų metų rugsėjo Privatizacijos agentūra ir „Nomura“ paruoš naują banko pardavimo galimybių ataskaitą.

Vyriausybės priimtas ir su Europos Komisija suderintas „Parex banka“ restruktūrizavimo planas numato, kad „Citadele banka“ turi būti praduotas iki 2014 metų pabaigos.

Kaip paaiškino „Nomura“ atstovas Piotras Chudzikas, sprendimas atidėti pardavimą priimtas atsižvelgiant į situaciją finansų rinkose. Šiuo metu parankiau palaukti, kada situacija pagerės.

Latvijos premjeras Valdis Dombrovskis po vyriausybės posėdžio žurnalistams pareiškė, kad dabar ne geriausias momentas parduoti banką, nes situacija tiek Europos, tiek viso pasaulio finansų rinkose nepalanki. Tam teigiamos įtakos neturėjo ir neseni įvykiai Latvijos bankų sistemoje. Šiuo laikotarpiu svarbu užtikrinti sėkmingą „Citadele“ darbą bei šio banko kainos kilimą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją