Valdyba nuo trečiadienio taip pat sudarė sąlygas gyventojams ir įmonėms išsigryninti pinigus ne tik naudojantis mokėjimo kortele, bet ir banko klientų aptarnavimo padaliniuose. Tiesa, 500 Lt apribojimas per dieną išlieka.

Sekmadienio naktį Lietuvos banko valdyba sprendė dėl tolesnės nacionalizuoto banko „Snoras" veiklos. Valdyba susirinko vėlai vakare, prieš tai ji buvo susitikusi su „Snoro" laikinojo administratoriaus komanda.

Lietuvos banko valdybos posėdyje dalyvavo finansų ministrė Ingrida Šimonytė bei premjero patarėjas Mykolas Majauskas. Neoficialiomis žiniomis, Lietuvos banko vadovybės susitikimai su I. Šimonyte, Vyriausybės atstovais ir „Snoro" laikinuoju administratoriumi vyko visą savaitgalį.

Posėdis nusitęsė po vidurnakčio, nors anksčiau buvo tikimasi, kad valdybos posėdis baigsis apie 22-23 val.

Išklausiusi nacionalizuoto banko „Snoras“ laikinojo administratoriaus ataskaitą Lietuvos banko valdyba nurodė jam ne vėliau kaip iki lapkričio 23 d. pateikti galutinę išvadą dėl banko veiklos atkūrimo būdų.

Galutinius sprendimus dėl veiksmų siekiant apsaugoti indėlininkų, kreditorių ir kitų klientų interesus Lietuvos banko valdyba ketina priimti ne vėliau kaip lapkričio 24 d., rašoma pranešime spaudai.

DELFI primena, kad trečiadienį neeiliniame posėdyje Vyriausybė nusprendė nacionalizuoti penktą pagal dydį banką Lietuvoje.

Jam paskirtas laikinasis administratorius, kuris analizuoja situaciją banke. Iki pirmadienio ryto banko veikla buvo sustabdyta, klientai per dieną galėjo išsigryninti arba pervesti iki 500 Lt.

Valstybės institucijos pabrėžia, kad gyventojų indėliai iki 100 tūkst. eurų, tiek terminuoti, tiek ir laikomi sąskaitose, yra 100 proc. apdrausti.

Skaičiuojama, kad šiame banke gyventojai yra padėję 4 mlrd. Lt.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją