Pasak įmonės, jei atsirastų tinkama investicijų galimybė, „Unilever“ neatmeta tikimybės įsigyti vietos ledų gamintoją.

Pasak Rafalio Trydenskio, „Unilever“ Baltijos šalių direktoriaus, bendrovei kasmet pasaulyje parduodančiai ledų už maždaug 5 mlrd. eurų (17,3 mlrd. Lt), žengimas į Baltijos šalių rinkas yra ilgalaikis projektas.

„Mūsų konkurencinė stiprybė yra didelė tarptautinė patirtis, know-how ir produktų tobulinimo galimybės. Atlikome gilią vietos rinkos, vartotojų pasirinkimą lemiančių veiksnių ir konkurencinės aplinkos analizę. Savo puikiai žinomų tarptautinių valgomųjų ledų prekės ženklų, tokių kaip „Magnum“ ar „Carte d’Or“, portfelį papildėme Lietuvos, Latvijos ir Estijos rinkoms sukurtu ekonominės klasės prekės ženklu „Big Milk“ - valgomaisiais ledais, kurie gaminami Čekijos Respublikoje”, - sakė R.Trydenskis.

Jis pridūrė, kad „Unilever“ mato geras Baltijos šalių valgomųjų ledų rinkos perspektyvas ir atidžiai išstudijavo skirtingus vartotojų Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje lūkesčius, pirkimo įpročius ir požiūrį į ledus. Per metus Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje vienas žmogus vidutiniškai suvalgo 6-8 litrus ledų, tad rinka turi erdvės augimui.

„Palyginimui, kaimyninėse Švedijoje ir Suomijoje valgomųjų ledų vartojimas yra 30-50 proc. aukštesnis. Pienininkystės sektorius Baltijos šalyse tradiciškai buvo ir yra stiprus, o vartotojų nusiteikimas kokybiškų valgomųjų ledų atžvilgiu yra palankus tolesniam rinkos vystymuisi“, - sakė „Unilever“ vadovas Baltijos šalims, komentuodamas ledų „Algida“ pardavimų planus.

Lietuvoje pirkėjai galės rinktis iš daugiau nei 20 skirtingų „Algida“ valgomųjų ledų rūšių – jie bus ir vafliniuose puodeliuose, ir su pagaliuku ir šeimoms skirtose didesnėse pakuotėse. „Algida“ ledų platintoju Baltijos valstybėse tapo Lietuvos bendrovė „Sanitex“.

„Unilever“, didžiausias pasaulyje valgomųjų ledų gamintojas, savo produkciją parduoda daugiau nei 115 pasaulio šalių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją