Lietuva į PTO įstojo 2003 m. rugsėjį. Tačiau narystė šaliai jau kainavo daugiau kaip milijoną litų, o pakankamai naudos, Ūkio ministerijos manymu, neatnešė.

„Didžioji dalis turizmo infrastruktūros plėtros, turizmo rinkodaros projektų yra įgyvendinami naudojant Europos Sąjungos struktūrinės paramos lėšas, o beveik pusė nacionalinio biudžeto gaunamų asignavimų turizmo programoms įgyvendinti yra skiriama PTO nario mokesčiui sumokėti“, - rašoma Ūkio ministerijos Vyriausybei teikiamame nutarimo projekte.

Anot ministerijos, nuo 2003 iki 2010 m. Lietuva į PTO iždą sumokėjo beveik 1,16 mln. litų nario mokesčio. Ūkio ministerija akcentuoja, kad ši suma ir kitos išlaidos, susijusios su naryste PTO, „nėra proporcingos gaunamai naudai“. Taip pat pažymima, kad Latvija į PTO įstojo tik 2005 m., o Estija apskritai nepriklauso šiai organizacijai.

Ūkio ministerijos siūlymą išstoti iš PTO Vyriausybė svarstys ateinančio trečiadienio posėdyje. Jei jam bus pritarta, Vyriausybė kreipsis į prezidentę Dalią Grybauskaitę, kad ji Seimui pateiktų analogišką sprendimo projektą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)