Europos statistikos agentūros „Eurostat” duomenimis, antrąjį šių metų ketvirtį, lyginant su atitinkamu periodu pernai, Estijos ekonomika augo 8,4 proc. (neskaičiuojant sezono įtakos), Lietuvos – 5,9 proc., Latvijos – 5,7 proc. Tai trys geriausi rezultatai ES.

Iš duomenų matyti, kad Estijos ekonomika išlaiko panašius tempus kaip ir pirmąjį ketvirtį, Latvijos ūkio augimas spartėja, o Lietuvos – lėtėja.

Panašų bendrojo vidaus produkto augimą fiksuoja tik viena šiaurinė kaimynė – Švedija. Jos ekonomika pavasarį augo 5,3 proc.

Iš duomenis pateikusių valstybių, per metus ekonomika smuko Portugalijoje (-0,9 proc.). Tikėtina, kad metinis nuosmukis bus fiksuojamas ir Graikijoje.

Per metus tiek ES, tiek euro zonoje, kurią sudaro 17 eurą įsivedusių valstybių, ekonomikos augo 1,7 proc. Lyginant su ankstesniu ketvirčiu, kuomet ekonomikos augimas sudarė 2,5 proc., ūkio augimas ES sulėtėjo.

Per ketvirtį tiek ES, tiek euro zonos augimas sudarė 0,2 proc.

Duomenis pateikė 20 iš 27 ES valstybių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją