Užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis spalio 22 dieną Paryžiuje Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) generaliniam sekretoriui Angeliui Gurria oficialiai įteikė Ministro Pirmininko Andriaus Kubiliaus laišką, kuriuo patvirtinama Lietuvos nuostata tapti EBPO nare ir prašoma oficialios generalinio sekretoriaus paramos šiam strateginiam Lietuvos siekiui.

Tikimasi, kad artimiausias EBPO plėtros etapas bus paskelbtas 2013 m. viduryje.

A. Ažubalis pabrėžė, kad Lietuva, atsižvelgiant į formalius EBPO narystės kriterijus, yra viena labiausiai narystei pasirengusių regiono šalių. Prisijungusi prie šio elitinio valstybių klubo, Lietuva būtų ne tik naudos gavėja, bet ir, pasinaudodama savo aktualia patirtimi, produktyviai įsijungtų į EBPO veiklą. Lietuva galėtų būti ypač aktyvi organizacijos diskusijose dėl naujausių technologijų diegimo viešajame sektoriuje, inovatyvių sprendimų taikymo kuriant naujus regioninius transporto koridorius ir dėl kovos su pasaulinės ekonominės ir finansinės krizės iššūkiais.

A. Ažubalis priminė, kad narystė EBPO išlieka vienas pagrindinių ekonominių ir politinių šalies prioritetų. Lietuva su EBPO bendradarbiauti pradėjo 1996 metais, kai kartu su kaimynėmis Baltijos šalimis įteikė organizacijai deklaraciją, patvirtinančią norą prisijungti prie EBPO. Nuo 1998 m. Lietuva aktyviai dalyvavo EBPO Baltijos regiono programoje, kuri buvo užbaigta 2005 m. ir EBPO ekspertų įvertinta kaip viena sėkmingiausių organizacijos programų.

Užsienio reikalų ministras atkreipė dėmesį į tai, kad Lietuva jau ilgą laiką yra aktyvi svarbiausių EBPO komitetų ir darbo grupių narė stebėtoja bei per pastarąjį dešimtmetį yra pateikusi paraiškas būti atstovaujama dar ne vienoje svarbioje EBPO institucijoje. A. Ažubalis vylėsi, kad organizacija atsižvelgs į aktyvias Lietuvos pastangas siekiant artimesnio bendradarbiavimo ir parems šalies siekį tapti pilnateise nare

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)